Wat moet u doen als uw ondernemingsactiviteiten wijzigen?

Wat u moet doen hangt af van de situatie die voor u geldt.

Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) en doet u momenteel geen btw-aangifte? Wanneer uw activiteiten veranderen of u er nieuwe activiteiten bij gaat doen, moet u misschien wél btw-aangifte gaan doen.

Geef uw activiteitenwijziging door op de website van KVK. De Belastingdienst krijgt deze activiteitenwijziging automatisch door. Mogelijk krijgt u daarna een btw-aangifte.

Let op!

Maakt u op dit moment gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR)? En moet of wilt u vanwege de nieuwe ondernemersactiviteiten wél btw-aangifte doen? Op de pagina Kleineondernemersregeling (KOR) leest u hoe en wanneer u zich kunt afmelden voor de regeling.

Doet u op dit moment btw-aangifte en wijzigt u de activiteiten waardoor u geen btw-aangifte meer hoeft te doen? Geef de activiteitenwijziging dan niet alleen door via de website van KVK, maar stuur ook een brief naar:

Belastingdienst/Klantgegevens
Postbus 2891 of Postbus 2892
6401 DJ  Heerlen

Zet in deze brief dat u door de activiteitenwijziging niet langer btw-aangifte hoeft te doen.

Hebt u zich aangemeld voor de KOR en hoeft u daardoor geen btw-aangifte meer te doen? Dan hoeft u dit niet te melden bij KVK. Het insturen van het aanmeldformulier van de KOR is voldoende.

Ik sta niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Wijzigt u uw ondernemingsactiviteiten? En staat uw onderneming niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Geef dan zelf schriftelijk deze wijziging aan ons door. Stuur uw brief naar:

Belastingdienst/Klantgegevens
Postbus 2891 of Postbus 2892
6401 DJ  Heerlen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.