Aangifte liquide middelen

Vul deze aangifte in als u de EU binnenkomt of verlaat met liquide middelen ter waarde van € 10.000 of meer. Of een vergelijkbare waarde in een andere valuta. Liquide middelen zijn:

  • contant geld
  • verhandelbare 'instrumenten' aan toonder, zoals (reis)cheques, promessen of betalingsopdrachten aan toonder
  • waardedragers, zoals munten met een goudgehalte van 90% of meer en ongemunt goud met een goudgehalte van minimaal 99,5%

Moet u 1 of meer extra bladen invullen? Gebruik daarvoor het 2e formulier: het Aangifteformulier liquide middelen - extra blad.

Lees meer over aangifte doen van liquide middelen.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.
  • Doe aangifte door het formulier in te leveren bij de Douane.

De Nederlandse Douane accepteert alleen aangifteformulieren die zijn ingevuld in het Nederlands, Frans, Duits of Engels.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.