Aanvraag: Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt u een 'Verklaring nakoming fiscale verplichtingen' aan. Met de verklaring kunt u aantonen dat op uw naam of op naam van uw onderneming geen belastingaanslagen of andere vorderingen van de ontvanger open staan.

Bij belastingaanslagen kunt u onder andere denken aan: loonheffingen (loonbelasting, premie volksverzekeringen, premie werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet), btw, vennootschapsbelasting, motorrijtuigenbelasting en inkomstenbelasting. De verklaring geldt alleen voor belastingaanslagen die op het moment van afgifte van de verklaring al zijn opgelegd. Dit betekent dat de verklaring geen garantie geeft voor een bedrag dat u moet betalen, maar waarvoor u nog geen aanslag hebt gekregen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Let op!

Controleer of u het juiste aanvraagformulier voor uw situatie gebruikt:

Wij kunnen uw aanvraag alleen (tijdig) verwerken, als u het formulier juist en volledig invult.

Retouradres

Stuur het volledig ingevulde en ondertekende formulier terug naar:

Belastingdienst/Landelijk Incasso Centrum
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Wanneer ontvang ik een reactie?

U krijgt bijna altijd binnen 10 werkdagen bericht van ons. Soms kan het wat langer duren om op uw aanvraag te beslissen. Bij de BelastingTelefoon kunnen wij dit proces ook niet versnellen. Wij streven ernaar de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.