Aanvraag inloggegevens voor terugvragen btw uit EU-landen

Wilt u btw uit andere EU-landen terugvragen? U kunt dat doen op de site 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen'. U hebt daarvoor inloggegevens nodig. Deze moet u ook aanvragen als uw fiscaal dienstverlener btw voor u terugvraagt. U kunt uw inloggegevens met dit hulpmiddel aanvragen. U kunt deze maar 1 keer aanvragen per btw-identificatienummer. U krijgt uw gebruikersnaam en wachtwoord binnen 4 weken na uw aanvraag. Deze sturen wij om veiligheidsredenen in 2 aparte enveloppen.

U kunt inloggegevens aanvragen voor 1 btw-identificatienummer. Hebt u meerdere btw-identificatienummers, bijvoorbeeld 1 met subnummer B01 en 1 met subnummer B02, dan moet u voor ieder btw-identificatienummer aparte inloggegevens aanvragen. 

Vormt u met andere ondernemingen een fiscale eenheid? Gebruik dan uw eigen btw-identificatienummer van vóór de vorming van de fiscale eenheid om de inloggegevens aan te vragen.

Let op!

De inloggegevens voor de site 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen', zijn niet hetzelfde als die voor 'Inloggen voor ondernemers'.

Ondernemers: Check of u voldoet aan de voorwaarden en vraag uw inloggegevens aan

Bent u ondernemer? U kunt met dit hulpmiddel nagaan of u voldoet aan de voorwaarden. Als u voldoet aan de voorwaarden, leidt het hulpmiddel u naar het formulier 'Aanvraag inloggegevens teruggaaf btw uit andere EU-landen'.

Verzorgt een fiscaal dienstverlener uw teruggaafverzoek? Ook dan moet u inloggegevens aanvragen. Op de site 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen' geeft u uw fiscaal dienstverlener toestemming om uw teruggaafverzoek te verzorgen.

Fiscaal dienstverleners: vraag uw inloggegevens aan

Bent u fiscaal dienstverlener en wilt u voor uw klanten of voor uzelf btw terugvragen? En hebt u nog geen inloggegevens? Gebruik dan het formulier Aanvraag inloggegevens intermediairs teruggaaf btw uit andere EU-landen.

Op de site 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen' moet uw klant u toestemming geven om btw voor hem terug te vragen. Als u zowel voor uw eigen onderneming als voor uw klanten btw wilt terugvragen, hoeft u dus maar 1 keer inloggegevens aan te vragen.

Inloggegevens vergeten?

Hebt u uw inloggegevens al eerder aangevraagd, maar bent u ze vergeten? Vraag dan geen nieuwe inloggegevens aan. U kunt de gegevens in dat geval via de BelastingTelefoon opvragen. Wij sturen u dan binnen 1 week de inloggegevens toe. Is bij de aanvraag iemand als contactpersoon (beheerder) opgegeven, vraag hem dan om nieuwe inloggegevens.

Hoe werkt dit hulpmiddel?

Beantwoord de vragen. Is iets niet duidelijk? Klik dan op het vraagteken voor een toelichting. Hebt u de vragen beantwoord? Dan krijgt u direct te zien wat het resultaat is.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.