Betalingskenmerk kwijt?

Er zijn verschillende manieren om uw betalingskenmerk terug te vinden. Een aantal belastingaanslagen kunt u betalen zonder betaalinformatie met iDEAL.

Betalen zonder betaalgegevens met iDEAL

U kunt uw inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag en kindgebonden budget betalen met iDEAL.

U vindt uw aanslagen in het Overzicht betalen en ontvangen. U kunt ze daar betalen met iDEAL.

Let op!

U kunt alleen het volledige bedrag betalen. U kunt iDEAL dus niet gebruiken om termijnbedragen van een betalingsregeling te betalen.

Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

Inloggen Overzicht betalen en ontvangen

Lees meer bij Betalen met iDEAL

Hulp bij het opzoeken van uw betalingskenmerk

Geen probleem. Met ons hulpmiddel vindt u het zó weer. Het enige dat u nodig hebt, is het aanslagnummer, aangiftenummer of beschikkingsnummer. Dat nummer staat op de aanslag of beschikking die u eerder van ons kreeg. U kunt het betalingskenmerk ook vinden door uw btw-nummer of loonheffingennummer in te vullen.

Zoek het betalingskenmerk op

Bent u een aanslag of beschikking kwijt?

Zoek dan eerst de juiste aanslag of beschikking op in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Daarop staat wat u moet betalen én het aangiftenummer, aanslagnummer of beschikkingsnummer.

Inloggen bij MijnOverheid

Gebruikt u de Berichtenbox nog niet? Activeer dan eerst uw account op MijnOverheid.

Let op!

Bent u een aanslag of rekening kwijt voor motorrijtuigenbelasting (mrb)? Of voor de belasting van personenauto's en motorrijwielen (bpm) of belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Dan kunt u de Berichtenbox niet gebruiken. Belt u de BelastingTelefoon Auto: 0800 - 0749. We helpen u graag verder.

Zoekt u het betalingskenmerk van een aanslag inkomstenbelasting, bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) of toeslag?

U kunt het betalingskenmerk van uw aanslag inkomstenbelasting, bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) of terug te betalen toeslag ook vinden in uw 'Overzicht betalen en ontvangen'. Hierin staan al uw aanslagen inkomstenbelasting en bijdragen Zvw die u nog moet betalen. En al uw terug te betalen toeslagen. Mét alle betaalinformatie, zoals het betalingskenmerk.

Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

Naar Overzicht betalen en ontvangen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.