Betaal ik dubbel belasting als ik inkomsten heb uit 2 landen?

Nee. Misschien moet u wel in 2 landen aangifte doen. Maar dat betekent niet dat u 2 keer belasting betaalt over dezelfde inkomsten.

Landen spreken met elkaar af welk land belasting heft over bepaalde inkomsten

Dat leggen ze vast in een belastingverdrag. Daardoor betaalt u niet dubbel belasting.

Wilt u weten of uw woonland een belastingverdrag heeft met Nederland? En wat daarin staat over de belastingheffing? Kijk dan bij Overzicht verdragslanden.

En als er geen belastingverdrag is?

Ook dan betaalt u niet 2 keer belasting over dezelfde inkomsten.

Woont u niet in Nederland?

Geef dan in Nederland uw Nederlandse inkomsten aan en ook uw Nederlandse onroerende zaken. Onroerende zaken zijn namelijk altijd in Nederland belast. U betaalt in Nederland geen belasting over de inkomsten die volgens het belastingverdrag aan uw woonland zijn toegewezen.

Woont u in Nederland?

Geef dan in uw belastingaangifte uw wereldinkomen aan. Dat is uw Nederlands inkomen plus uw niet-Nederlands inkomen.

Is uw niet-Nederlands inkomen volgens een belastingverdrag toegewezen aan het land waar dit inkomen is gerealiseerd? Dan betaalt u in Nederland daarover geen belasting.

Is uw niet-Nederlands inkomen volgens een belastingverdrag toegewezen aan Nederland? Dan betaalt u in Nederland daarover belasting. In het land waaruit u de inkomsten ontvangt, kunt u navragen hoe zij de vrijstelling van belasting verwerken.

Is er geen belastingverdrag? Dan krijgt u in Nederland in uw aangifte inkomstenbelasting een aftrek om dubbele belasting te voorkomen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.