Hoe kan ik een verdachte brief melden?

Zo nu en dan worden brieven verstuurd waarin de naam van de Belastingdienst wordt gebruikt, maar die nĂ­et van ons komen. We noemen dat nepbrieven of phishing-brieven.

Let op! 

Wij hebben begin oktober betalingsherinneringen verstuurd met dagtekening 27 oktober 2021. Wij krijgen meldingen dat deze brieven worden gezien als phishing. Maar, deze brieven komen wel van ons.

Wij versturen sinds begin oktober weer betalingsherinneringen, nadat de invordering lang heeft stilgelegen. In het nieuwsbericht Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weer op leest u meer informatie.

Onze excuses voor de verwarring. We gebruiken uw signalen om de brief te verbeteren. Twijfelt u toch? Neem dan gerust contact met ons op via de BelastingTelefoon.

Hebt u een brief ontvangen waarvan u vermoedt dat deze niet echt van de Belastingdienst komt? U kunt ons helpen fraude aan te pakken door een verdachte brief aan ons door te geven. Dat doet u zo:

Maak een foto van de brief en mail deze naar: valse-email@belastingdienst.nl
(Gebruik dit e-mailadres alleen voor dit soort meldingen.)

Of stuur de originele verdachte brief naar:

Belastingdienst/Security Operations Center
Postbus 9050
7300 GM Apeldoorn

Wat gebeurt er daarna?

U krijgt een bevestiging als wij uw e-mail hebben ontvangen. Wij zullen uw melding onderzoeken en nemen maatregelen waar dat kan. Maar door het grote aantal meldingen dat wij binnenkrijgen, is het voor ons niet mogelijk om u verder nog een reactie op uw e-mail te geven.

Bekijk voorbeelden van valse brieven

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.