Hulp bij complexe en dringende problemen met belastingen of toeslagen

Hebt u een probleem met uw belastingen of uw toeslagen?
En is dit probleem complex?
Of moet er vanwege dit probleem snel iets gebeuren?
Bijvoorbeeld omdat er anders beslag wordt gelegd op uw bankrekening, of omdat u misschien uw huis wordt uitgezet?

Dan kunt u altijd bellen met de BelastingTelefoon: 0800-0543.
De medewerker van de BelastingTelefoon bekijkt hoe u geholpen kunt worden.

Wat voor hulp kunt u krijgen?

  • De medewerker van de BelastingTelefoon kan u helpen met uw probleem. Bijvoorbeeld als u hulp nodig hebt bij het doen van uw belastingaangifte of een betalingsregeling wilt aanvragen.
  • De medewerker van de BelastingTelefoon kan ook een persoonlijke afspraak voor u maken bij een belastingkantoor of steunpunt. U wordt dan aan de balie geholpen. Deze locaties liggen goed verspreid door Nederland.
  • Vraagt uw probleem om een andere oplossing? Een medewerker van de BelastingTelefoon kijkt graag samen met u of het Stella-team u kan helpen. En kan u met het Stella-team in contact brengen.

Wat doet het Stella-team?

Het Stella-team van de Belastingdienst is er speciaal om u te helpen als u in een complexe situatie terecht bent gekomen die te maken heeft met uw belastingzaken en/of toeslagenzaken. Een medewerker van de BelastingTelefoon brengt u in contact met het Stella-team.

Nadat het Stella-team uw gegevens heeft gekregen van een medewerker van de Belastingdienst, neemt een medewerker van dit team binnen 24 uur telefonisch contact met u op om u te helpen.

U krijgt 1 vaste contactpersoon bij het Stella-team. Deze contactpersoon verdiept zich in uw situatie. En gaat samen met u op zoek naar een oplossing voor uw probleem, en maakt hierover met u afspraken.

Andere hulp dichtbij

De Belastingdienst werkt ook samen met dienstverleners bij u in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan uw gemeente, de bibliotheek, een wijk- of buurtcentrum of een vrijwilligersorganisatie. Zij kunnen u onder andere helpen bij het invullen van uw belastingaangifte of het regelen van uw toeslagen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.