Hulp bij inloggen en machtigen op Mijn Douane

U logt op Mijn Douane in met DigiD of met eHerkenning. Hebt u een eenmanszaak of bent u zzp'er? Log dan in met DigiD of eHerkenning. Is uw bedrijf een rechtspersoon, zoals een maatschap, bv, vof, cv of nv? Dan kunt u alleen op Mijn Douane inloggen met eHerkenning.

Naar Mijn Douane

Kijk hoe u kunt inloggen en machtigen op Mijn Douane

 • inloggen en machtigen als zzp'er/eenmanszaak met DigiD

  U kunt op Mijn Douane op 2 manieren inloggen met DigiD:

  Wilt u iemand anders machtigen om bepaalde douanezaken voor u te regelen? U regelt een machtiging via DigiD Machtigen.

  Hebt u geen DigiD? Vraag deze dan aan via digid.nl/aanvragen.

  Bent u uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD vergeten? Ook dan kunt u via digid.nl/aanvragen een nieuwe DigiD aanvragen.

 • inloggen als zzp'er/eenmanszaak en rechtspersonen met eHerkenning

  eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Logt u in op Mijn Douane, dan hebt u minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig.

  Hebt u nog geen eHerkenning? Kijk voor meer informatie op Zo werkt eHerkenning.

  Melding 'niet gemachtigd' maar wel eHerkenning van niveau 3

  Krijgt u de melding dat u niet bent gemachtigd voor bepaalde aangiften, aanvragen of verzoeken op Mijn Douane, terwijl u wel EH3 hebt? Dan kan het zijn dat u eerder niet de juiste diensten voor eHerkenning hebt aangevinkt. Log in dat geval opnieuw in via uw leverancier en selecteer de juiste diensten.

  Inloggegevens eHerkenning vergeten?

  Bent u uw inloggegevens vergeten? Neem dan contact op met uw leverancier van eHerkenning. Uw leverancier is uw 1e aanspreekpunt.

 • machtigen rechtspersonen met eHerkenning

  Rechtspersonen kunnen een fiscaal dienstverlener toestemming geven om namens hen met eHerkenning in te loggen. Hoe u uw fiscaal dienstverlener machtigt, vindt u op Zo werkt eHerkenning.

 • inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

  Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd. Hierdoor kunnen burgers in Europa die geen DigiD hebben, met een eIDAS inloggen op Mijn Douane. Voor Europese bedrijven zijn er nog geen inlogmiddelen. Op rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over eIDAS.

Veilig uw douanezaken regelen

Aan het slotje in uw adresbalk of onder in uw browser kunt u controleren of u in de beveiligde omgeving zit van Mijn Douane. Daarnaast begint het webadres met https, waarbij de 's' staat voor 'secure', dat veilig betekent.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.