Hoeveel vermogen mag ik hebben om kindgebonden budget te krijgen?

Daar kunnen we heel concreet antwoord op geven. U mag in 2024 maximaal € 140.213 vermogen hebben als u géén toeslagpartner hebt. En € 177.301 als u wél een toeslagpartner hebt. Hebt u meer vermogen? Dan kunt u helaas geen kindgebonden budget krijgen.

Wat bedoelen we met vermogen?

Vermogen is de optelsom van uw bezittingen min uw schulden. Lees meer bij Wat valt onder het vermogen dat voor toeslagen telt?

Handig om te weten

We gaan uit van uw vermogen op 1 januari

Voor het vermogen kijken we alleen naar hoeveel u op 1 januari hebt:

  • Hebt u later in het jaar te veel vermogen, maar niet op 1 januari? Dan hebt u het hele jaar wél recht op kindgebonden budget.
  • Hebt u op 1 januari al te veel vermogen? Dan hebt u het hele jaar géén recht op kindgebonden budget. Ook niet als bijvoorbeeld uw vermogen omlaag gaat of u weinig inkomen hebt. Pas volgend jaar kunt u dan weer kindgebonden budget krijgen.

Voorbeelden

  • U hebt geen toeslagpartner. Op 1 januari 2023 hebt u € 5.000 euro op uw spaarrekening staan en in juni erft u € 250.000 van een tante. U zet het geld op uw spaarrekening en gaat een jaar nadenken over wat u ermee gaat doen. U hebt dan wél recht op kindgebonden budget over 2023, maar niét in 2024. Dit komt doordat u op 1 januari 2024 te veel vermogen hebt.
  • U hebt een toeslagpartner. Samen hebben jullie op 1 januari 2024 een vermogen van € 185.000. U krijgt geen kindgebonden budget voor 2024, omdat jullie vermogen op 1 januari boven de grens van € 177.301 uitkomt.

Krijgt u nu kindgebonden budget en hebt u te veel vermogen op 1 januari?

Geef uw vermogen dan snel aan ons door met Mijn toeslagen. Daarna stoppen wij de uitbetaling. Bedragen die u dit jaar hebt gekregen, moet u terugbetalen. Hierover krijgt u een brief van ons. Blijkt na afloop van het jaar dat u tóch recht had op kindgebonden budget? Dan krijgt u het alsnog.

Vermogensgrenzen vóór 2023

Kijk voor een overzicht bij Hoeveel vermogen mag ik hebben voor kindgebonden budget?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.