Met welk inkomen berekenen jullie mijn toeslag voor 2024?

In Mijn toeslagen ziet u onder ‘Meldingen’ onze schatting van uw inkomen voor 2024. Met dit inkomen berekenen we uw toeslag voor 2024 .

Uw werkelijke jaarinkomen voor 2024 weten wij nog niet

Daarom hebben we dit zo goed mogelijk geschat.

Hebt u uw inkomen over 2023 aan ons doorgegeven? Dan gebruiken we dit inkomen voor onze schatting. Hebt u geen inkomen over 2023 doorgegeven? Dan gebruiken we uw inkomen van een ouder jaar. Bijvoorbeeld het inkomen van uw belastingaanslag over 2022. Of gegevens over uw loon of uitkering in 2022. Voor 2024 verhogen we dit inkomen nog iets, omdat de lonen en uitkeringen ieder jaar ook iets stijgen.

Klopt onze schatting niet? Geef zelf snel een betere schatting door

Bent u bijvoorbeeld meer of minder gaan werken? Of krijgt u een nieuwe baan? Maak dan zelf een zo goed mogelijke schatting van uw (bruto) jaarinkomen in 2024.

Geef uw schatting aan ons door met Mijn toeslagen óf met de app.

U kiest zelf wat u prettig vindt.

Log in op Mijn toeslagen

Download de app Toeslagen

Met deze app kunt u uw toeslagen van dit jaar makkelijk bekijken en uw inkomen wijzigen.

App Toeslagen voor iOS

App Toeslagen voor Android

Tip

Schat uw inkomen liever wat hoger. Dan loopt u minder risico dat u achteraf toeslag moet terugbetalen. U hoeft niet bang te zijn om toeslag mis te lopen. Na afloop van het jaar weten wij uw inkomen wel en komt de definitieve berekening. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

Weet u nog niet hoe hoog uw inkomen wordt in 2024?

Veel mensen weten nu nog niet hoeveel inkomen ze in 2024 hebben. Kijk bij uw situatie en lees wat u het beste kunt doen:

 • Ik werk in loondienst of krijg een uitkering

  Weet u nog niet hoeveel u krijgt in 2024? Wacht dan op uw loonstrook of uitkeringsspecificatie van januari. En maak daarna een schatting van uw inkomen in 2024.

  Klopt onze schatting niet? Geef dan uw schatting aan ons door met Mijn toeslagen. Binnen 5 weken krijgt u een nieuwe berekening van uw toeslag voor 2024. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

  Tip

  Zet alvast een herinnering in uw agenda om uw inkomen in januari te checken.

 • Ik ben ondernemer of zzp'er

  Voor u als ondernemer kan het extra lastig zijn om een goede schatting te maken van uw inkomen in 2024. Check daarom regelmatig uw situatie. Bijvoorbeeld iedere keer als u btw-aangifte doet. Maak dan steeds een nieuwe schatting van uw inkomen in 2024.

  Klopt een eerdere schatting niet meer? Geef dan een nieuwe schatting aan ons door met Mijn toeslagen. Binnen 5 weken krijgt u een nieuwe berekening van uw toeslag voor 2024. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

 • Ik ben met pensioen

  Weet u nog niet hoeveel AOW of ander pensioen u krijgt in 2024? Vanaf eind december kunt u in 'Mijn SVB' zien hoe hoog uw AOW wordt in 2024. Voor de hoogte van uw pensioen kunt u contact opnemen met uw pensioenfonds. Maak daarna een schatting van uw inkomen in 2024.

  Klopt onze schatting niet? Geef dan uw schatting aan ons door met Mijn toeslagen. Binnen 5 weken krijgt u een nieuwe berekening van uw toeslag voor 2024. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

  Tip

  Zet alvast een herinnering in uw agenda om uw inkomen in januari te checken.

Hebt u hulp nodig?

Kijk welke hulp u kunt krijgen bij het wijzigen van uw toeslagen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.