Met welk inkomen berekenen jullie mijn toeslag voor 2023?

Uw jaarinkomen voor 2023 weten wij natuurlijk nog niet. Maar we hebben dit wel alvast zo goed mogelijk geschat. Hiervoor hebben we uw inkomen over 2022 gebruikt dat u zelf aan ons hebt doorgegeven. Hebt u niets doorgegeven? Dan gebruiken we voor de schatting de laatste informatie die bij ons bekend is. Bijvoorbeeld een belastingaanslag. Of gegevens over uw loon of uitkering.

Dit inkomen verhogen we dan nog iets omdat de lonen en uitkeringen ieder jaar ook iets stijgen. Het inkomen voor 2023 hebben we iets meer verhoogd dan in andere jaren. Want veel lonen en uitkeringen stijgen extra door de inflatie.

Klopt onze schatting niet? Geef zelf snel een betere schatting door

In Mijn toeslagen kunt u zien met welk inkomen we uw toeslag in 2023 berekenen. Maar u weet zelf het beste wat uw situatie is. Verwacht u in 2023 een ander inkomen? Maak zelf een zo goed mogelijke schatting van uw (bruto) jaarinkomen. En geef dit het liefst voor 6 december aan ons door met Mijn toeslagen. Dan kunnen we uw inkomen nog meetellen en krijgt u op 20 december de juiste toeslag voor januari 2023 uitbetaald. Geeft u na 6 december een wijziging door, dan passen we uw toeslag later aan.

Tip

Schat uw inkomen liever wat hoger. Dan loopt u minder risico dat u achteraf toeslag moet terugbetalen. U hoeft niet bang te zijn om toeslag mis te lopen. Na afloop van het jaar weten wij uw inkomen wel en komt de definitieve berekening. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

Weet u niet of onze schatting klopt?

Veel mensen weten nu nog helemaal niet hoeveel inkomen ze in 2023 hebben. Kijk bij uw situatie en lees wat u het beste kunt doen:

 • Ik werk in loondienst of krijg een uitkering

  Weet u nog niet hoeveel u krijgt in 2023? Wacht dan op uw loonstrook of uitkeringsspecificatie van januari. En maak daarna een schatting van uw inkomen in 2023. U kunt uw inkomen online berekenen.

  Klopt onze schatting niet? Geef dan uw schatting aan ons door met Mijn toeslagen. Binnen 5 weken krijgt u een nieuwe berekening van uw toeslag voor 2023. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

  Tip

  Zet alvast een herinnering in uw agenda om uw inkomen in januari te checken.

  Log in op Mijn toeslagen

 • Ik ben ondernemer of zzp'er

  Voor u als ondernemer kan het extra lastig zijn om een goede schatting te maken van uw inkomen in 2023. Check daarom regelmatig uw situatie. Bijvoorbeeld iedere keer als u btw-aangifte doet. Maak dan steeds een nieuwe schatting van uw inkomen in 2023. U kunt uw inkomen online berekenen.

  Klopt een eerdere schatting niet meer? Geef dan een nieuwe schatting aan ons door met Mijn toeslagen. Binnen 5 weken krijgt u een nieuwe berekening van uw toeslag voor 2023. Hebt u te weinig toeslag gekregen? Dan krijgt u die alsnog uitbetaald.

  Tip

  Zet alvast een herinnering in uw agenda om uw inkomen in januari te checken.

  Log in op Mijn toeslagen

Afbeelding met tekst: Verandert je inkomen? Check. Pas aan. En door.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.