Hoe zorg ik dat jullie mijn toeslag met het juiste inkomen berekenen?

Niet alleen als u toeslag aanvraagt, moet u uw inkomen aan ons doorgeven. U moet dat óók doen als u al toeslag krijgt en uw inkomen verandert. Anders krijgt u een verkeerd bedrag aan toeslag.

Omdat het jaar nog niet voorbij is, weet u nog niet precies hoe hoog uw jaarinkomen wordt. Probeer daarom een zo goed mogelijke schatting te maken.

Gebruik de loonstroken die u dit jaar al hebt gekregen om uw inkomen te schatten

Het inkomen van de maanden die zijn geweest weet u en kunt u bij elkaar optellen. Voor de maanden die nog komen, kunt u uw brutoloon aan de hand van de loonstroken voorspellen. Hebt u iedere maand een ander inkomen? Ga dan uit van een ‘goede maand’ bij het schatten van de maanden die nog komen.

Vakantiegeld telt ook mee voor uw jaarinkomen en staat vermeld op uw loonstrook. Ook andere extra inkomsten, zoals een 13e maand, bonussen en fooien tellen mee voor het jaarinkomen.

Voor het berekenen van uw jaarinkomen gaat u altijd uit van brutobedragen.

Hebt u een schatting gemaakt? Geef dan uw nieuwe inkomen door in Mijn toeslagen.

Inloggen op Mijn toeslagen

U kunt uw inkomen beter te hoog dan te laag schatten

Want soms is uw inkomen achteraf toch nét iets hoger dan u verwachtte. Door het hoger te schatten loopt u minder risico dat u achteraf toeslag moet terugbetalen. En als achteraf tóch blijkt dat u een lager inkomen hebt, dan zorgen we ervoor dat u alsnog uitbetaald krijgt waar u recht op hebt.

Check regelmatig of uw inkomen nog klopt

Vooral wanneer er iets in uw persoonlijke situatie verandert. Maar ook wanneer u een nieuwe berekening van ons krijgt, is het altijd goed om te controleren of het inkomen klopt.

Tip
Is uw inkomen in de loop van dít jaar veranderd? Dan is uw jaarinkomen vólgend jaar waarschijnlijk weer anders. Vergeet niet vóór het begin van het nieuwe jaar een nieuwe schatting van uw inkomen te maken en aan ons door te geven.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.