Een klein bedrag aan toeslag terugbetalen: wanneer wel en wanneer niet?

Moet u toeslag terugbetalen? En is het bedrag € 100 of minder? Dan hoeft u dat meestal niet terug te betalen.

Wanneer hoef ik niét terug te betalen?

U krijgt een brief met een definitieve berekening over het jaar 2021. Als u in 2021 te veel toeslag hebt gekregen, dan staat dat in deze brief. Ook het bedrag dat u moet terugbetalen, staat hierin. Als het bedrag € 100 of minder is, dan hoeft u niet terug te betalen.

Wanneer moet ik wél terugbetalen?

U krijgt een brief met een definitieve berekening over het jaar 2020 of eerder. Als u in 2020 of eerder te veel toeslag hebt gekregen, dan staat dat in deze brief. Verder staat het bedrag dat u moet terugbetalen hierin. Voor 2020 of eerder moet u wel terugbetalen, ook als het bedrag € 100 of minder is.

Wordt de toeslag die u nú krijgt opnieuw berekend en moet u hierdoor toeslag terugbetalen? Dan moet u altijd terugbetalen. Ook als het bedrag € 100 is of minder. U herkent zo'n voorlopige berekening aan de kop ‘Voorschotbeschikking’ rechtsboven aan de brief.

Wat gebeurt er als ik meer dan 1 toeslag heb?

Bijvoorbeeld zorgtoeslag én huurtoeslag? Dan sturen we een aparte brief per toeslag. Hierin staat of en zo ja, hoeveel u per toeslag moet terugbetalen. Het kan dus zijn dat u meerdere bedragen van € 100 of minder niet terug hoeft te betalen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.