Persoonlijke betalingsregeling toeslagen

Houdt u te weinig geld over om van te leven als u toeslag in maximaal 24 termijnen terugbetaalt? U kunt dan vragen om een persoonlijke betalingsregeling. Met deze regeling mag u een lager bedrag per maand terugbetalen.

Een persoonlijke betalingsregeling aanvragen

U kunt een persoonlijke betalingsregeling online aanvragen. Of door een formulier per post te versturen. U kunt ook een afspraak maken bij onze balie om een betalingsregeling aan te vragen.

We vragen naar uw huidige inkomsten, bezittingen, uitgaven en schulden. Ook die van een eventuele toeslagpartner. Daarna kijken we wat we voor u kunnen doen.

Nu betalingsregeling aanvragen

Wil uw toeslagpartner samen met u een regeling aanvragen? Dat kan op dit moment alleen als u het formulier downloadt en per post verstuurt.

Uw aanvraag wordt behandeld

Met de inkomsten, bezittingen, uitgaven en schulden van u en uw eventuele toeslagpartner bekijken we welk bedrag voor u haalbaar is. Zolang we uw aanvraag behandelen, hoeft u geen toeslag terug te betalen.

U krijgt een brief met de beslissing

Als u het verzoek hebt verstuurd, dan krijgt u binnen 10 werkdagen een ontvangstbevestiging. Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief. Hier staat in of u een persoonlijke betalingsregeling krijgt. En wat het bedrag per maand wordt.

Hulp met het regelen van uw geldzaken

Uw gemeente

Uw gemeente kan u misschien helpen bij het terugbetalen van schulden die u hebt bij ons of andere organisaties. Dit heet ook wel ‘schuldhulpverlening’. Uw gemeente kan u bijvoorbeeld schuldbemiddeling of schuldsanering aanbieden:

  • Schuldbemiddeling is dat uw gemeente afspraken maakt met de organisaties over het terugbetalen van uw schulden. Zoals het bedrag dat u moet terugbetalen en wanneer u dit bedrag moet betalen.
  • Schuldsanering betekent dat uw gemeente uw schulden overneemt. U hebt dan nog maar 1 schuld, namelijk bij uw gemeente. Uw gemeente geeft u een lening waarmee u de schuld bij uw gemeente terugbetaalt.

Wilt u schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij kijkt of u hier recht op hebt en welke hulp u kunt krijgen.

Geldfit

Geldfit kan u gratis helpen als u geldzorgen hebt. Het is belangrijk dat u niet te lang met geldzorgen blijft rondlopen. Kom in actie en voorkom dat problemen groter worden. Ga naar geldfit.nl/toeslagen en kijk wat u kunt doen.

Andere organisaties

Er zijn ook andere organisaties die u kunnen helpen, zoals een toeslagenservicepunt. Lees meer bij Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag?

Hoe vraagt u een persoonlijke betalingsregeling aan?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.