Wat gebeurt er met mijn toeslag als ik een wijziging doorgeef?

Hebt u een wijziging doorgegeven met Mijn toeslagen of via de app Toeslagen? U ziet direct hoe hoog uw toeslag wordt. Meestal krijgt u binnen 5 weken een nieuwe voorschotbeschikking met de berekening met de post, in Mijn toeslagen en in uw Berichtenbox.

Door uw wijziging kan het zijn dat u een ander bedrag krijgt dan wat u eerst kreeg. Als u te weinig toeslag hebt gekregen, dan betalen we de toeslag die u te weinig hebt gekregen alsnog. Als u te veel toeslag hebt gekregen, dan moet u de te veel gekregen toeslag terugbetalen. U krijgt daarover een brief.

Rond de 20e betalen we het nieuwe bedrag uit

Dit doen we zodra de voorschotbeschikking in Mijn toeslagen staat. Is het al de 20e geweest? Dan moet u wachten tot de volgende maand.

Let op!

Geeft u een wijziging door over een vorig jaar, dus een jaar waarvoor u de toeslag al hebt gekregen? Dan duurt het langer dan 5 weken voordat u bericht krijgt. U krijgt dan geen voorschotbeschikking meer. Uw wijziging verwerken we in de definitieve berekening over dat jaar. Lees meer bij Wanneer krijg ik de definitieve berekening van mijn toeslag?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.