Intermediairs toeslagen

Als maatschappelijk of fiscaal dienstverlener kunt u uw klant met toeslagen helpen. Dit geldt ook voor gemeenten en sociaal raadslieden. Dienst Toeslagen werkt graag met u samen om uw klanten zo goed mogelijk te helpen.

Klanten helpen met toeslagen regelen

Als intermediair kunt u samen met uw klant digitaal toeslagen aanvragen en wijzigingen doorgeven. U doet dit via Mijn toeslagen met een machtiging of u logt samen met uw klant in. Als u met ons samenwerkt, kunt u telefonisch contact opnemen met medewerkers van Dienst Toeslagen voor vragen over dossiers.

Toeslagenservicepunt

Bent u maatschappelijk dienstverlener? Dan kunt u een toeslagenservicepunt worden. Dit geldt ook voor gemeenten en sociaal raadslieden.

U moet als toeslagenservicepunt aan een aantal voorwaarden voldoen. U helpt bijvoorbeeld mensen met álle toeslagen. Ook is uw dienstverlening gratis. Bekijk alle voorwaarden voor toeslagenservicepunten.

Als toeslagenservicepunt krijgt u toegang tot telefonische dienstverlening waar wij u helpen met uw vragen. Als u wilt, kunnen we uw servicepunt op onze website noemen. Op die manier kunnen mensen u makkelijker vinden en kunt u meer mensen helpen.

Kinderopvangorganisaties en verhuurders

Als kinderopvangorganisatie of verhuurder helpt u uw klanten met een toeslag die raakvlakken heeft met uw organisatie. Als verhuurder helpt u bijvoorbeeld met huurtoeslag. En als kinderopvangorganisatie met kinderopvangtoeslag. U doet dit gratis als extra service voor uw klanten. Bekijk de voorwaarden voor kinderopvangorganisaties en verhuurders die helpen met toeslagen.

Samenwerken

Wilt u uw klant helpen met toeslagen? Dan werken we graag met u samen. Mail dan naar relatiebeheer@toeslagen.nl. Een van onze relatiebeheerders neemt contact met u op.

Onze relatiebeheerders helpen u graag met informatie over wet- en regelgeving. U kunt bij ze terecht met vragen. En ze bezoeken uw locatie graag om bijvoorbeeld met u te praten over recente ontwikkelingen in uw werk. Ook kunnen onze relatiebeheerders presentaties verzorgen voor u en uw collega’s.

Kennisnetwerk

U kunt uw klanten optimaal helpen door het online platform Kennisnetwerk te gebruiken. Hier vindt u nieuws en kennismodules. En u kunt er oefenen met casussen en testen. Ook kunt u vragen stellen en vragen van andere helpers beantwoorden op het forum.

Fiscaal intermediair

Als u fiscaal intermediair bent, belastingadviseur bijvoorbeeld, kunt u voor uw klant toeslagen aanvragen en wijzigingen doorgeven. Lees meer hierover bij Fiscaal intermediairs.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.