Aangifte bpm doen

Laat u een auto of motor uit het buitenland in het Nederlandse kentekenregister inschrijven? Dan moet u aangifte doen voor de bpm. Voordat u bpm-aangifte kunt doen, moet u de personenauto, bestelauto of motor laten identificeren of keuren bij een RDW-keuringsstation.

Als particulier kunt u kiezen of u online aangifte bpm doet of op papier.

Wanneer doe ik bpm-aangifte?

Koopt u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuwe motor? Dan doet de importeur aangifte en betaalt de bpm voor u. Daarna krijgt uw auto of motor een kenteken van de RDW en mag u uw personenauto of motor op de openbare weg gebruiken.

In de volgende situaties moet u zelf bpm-aangifte doen en bpm betalen:

  • U koopt in het buitenland een personenauto of een motor, en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • U koopt in het buitenland een bestelauto en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland. Voldoet u aan de voorwaarden van de ondernemersregeling, dan hoeft u geen bpm te betalen.
  • U bouwt een motorrijtuig, zoals een bestelauto, om tot personenauto en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • U gebruikt op de openbare weg in Nederland een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken.
  • U gebruikt op de openbare weg in Nederland een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken die u hebt geleend, gehuurd of geleaset. En de periode genoemd in het huur- of leasecontract is niet langer dan 4 jaar. Dan betaalt u alleen bpm over de huur- of leaseperiode.
  • U hebt de motor van uw personenauto binnen 3 jaar na inschrijving in het kentekenregister in een zodanige staat gebracht dat de CO2-uitstoot hoger is dan de CO2-uitstoot waarover belasting is betaald.

Let op!

Koopt u als particulier een bestelauto in Nederland? Of bent u een ondernemer, maar voldoet u niet aan de voorwaarden voor de ondernemersregeling? Dan moet de vorige eigenaar de bpm betalen of hebben betaald.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.