Kinderopvangtoeslag als u in het buitenland werkt

Woont u in Nederland en werkt u in het buitenland? Dan kunt u alleen kinderopvangtoeslag krijgen als u belasting betaalt over uw inkomen. Verder gelden dezelfde voorwaarden als voor mensen die in Nederland werken. Er is wel 1 verschil. Gaat uw kind naar een buitenlandse kinderopvang? Dan moet deze in het register buitenlandse kinderopvang staan. Lees hierover bij Registratie buitenlandse kinderopvang.

Buitenlandse toeslagen tellen ook mee

Woont u in Nederland, maar werkt u in het buitenland? Dan berekenen wij hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. We kijken naar de Nederlandse toeslagen die u (en uw partner) al krijgen. En naar buitenlandse toeslagen voor uw gezin (gezinsbijslagen). Denk aan kinderbijslag, kindgebonden budget en buitenlandse varianten daarvan. Per kind krijgt u nooit meer dan het hoogste bedrag aan gezinsbijslagen waarop u recht hebt. We passen de Nederlandse regels toe en de regels van het land waarin u werkt.

Uitbetaling

Meestal krijgt u de kinderopvangtoeslag van ons. Maar soms betaalt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de toeslag uit. De SVB kijkt naar alle bijslagen voor het gezin die u al krijgt. Hoeveel u krijgt, hangt af van uw situatie. Na elk jaar krijgt u van ons een definitieve berekening. Hebt u te veel of te weinig gekregen? Dan wordt dat verrekend. Meer informatie vindt u op svb.nl/kinderbijslag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.