Ik wil een wijziging doorgeven voor mijn toeslag

Wijzigingen in uw situatie geeft u online aan ons door met Mijn toeslagen of met de app Toeslagen. Wij verwerken uw wijziging voor al uw toeslagen.

Wilt u een toeslag over 2020 of een eerder jaar wijzigen? En hebt u nog geen definitieve berekening gekregen? Dit kunt u niet zelf regelen met Mijn toeslagen. Bel daarom de BelastingTelefoon, zij helpen u met uw wijziging.

Wanneer geef ik een wijziging door?

Verandert er iets in uw leven? Dan moet u er zelf voor zorgen dat de gegevens kloppen waarmee wij uw toeslag berekenen.

Geef wijzigingen in uw situatie binnen 4 weken aan ons door. Dan krijgt u zo snel mogelijk de juiste toeslag.

Tot wanneer kan ik een wijziging doorgeven?

U kunt wijzigingen doorgeven totdat u de definitieve berekening over dat jaar hebt gekregen. Die krijgt u meestal het jaar nadat u de toeslag kreeg. Hebt u de definitieve berekening al gekregen? Dan moet u bezwaar maken om uw toeslag nog te wijzigen.

Wat gebeurt er na mijn wijziging?

Hoe wij uw wijziging verwerken, leest u bij Wat gebeurt er na mijn wijziging?

Vanaf wanneer wijzigt mijn toeslag?

Dat hangt van de toeslag af. Huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget worden per hele maand berekend, dus uw wijziging gaat dan in op de 1e van de maand. Wijzigt uw situatie na de 1e van de maand? Dan houden we rekening met uw wijziging vanaf de 1e van de volgende maand. Kinderopvangtoeslag kan op elke dag wijzigen.

Wie geeft de wijziging door?

U en uw toeslagpartner kunnen wijzigingen aan ons doorgeven.

Wijzigingen die u doorgeeft aan uw gemeente krijgen wij vanzelf. Alle andere wijzigingen moet u wel zelf aan ons doorgeven. Lees meer bij Welke wijzigingen moet ik doorgeven?

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.