Eigenwoningforfait

Hebt u een eigen woning? Dan moet u bij de aangifte inkomstenbelasting een bedrag aangeven: het eigenwoningforfait. Het eigenwoningforfait zien wij als inkomsten die u hebt uit uw woning.

Deel van het jaar eigen woning

Hebt u maar een deel van het jaar een eigen woning? Bijvoorbeeld omdat u in de loop van het jaar een huis hebt gekocht? Dan hoeft u alleen over dat gedeelte eigenwoningforfait te berekenen.

Lees verder over...

Verschillende eigen woningen in het jaar (verhuizing)

Verkoopt u uw eigen woning, en koopt u een andere woning? Bijvoorbeeld omdat u in de loop van het jaar een huis hebt gekocht? Dan hoeft u alleen over dat gedeelte eigenwoningforfait te berekenen.

Lees verder over...

Geen of een kleine eigenwoningschuld (Wet Hillen)

Betaalt u minder rente dan het eigenwoningforfait dat u moet bijtellen? Dan hebt u recht op een aftrek vanwege geen of een kleine eigenwoningschuld.

Lees verder over...

Zakelijk gebruik woning

Gebruikt u het pand van uw onderneming ook om in te wonen? Of woont u in een pand dat u hebt gehuurd voor uw onderneming of uw inkomsten uit overig werk? Dan telt u een bedrag voor priv├ęgebruik van de woning op bij uw winst of bij inkomsten uit overig werk.

Lees verder over...

Tijdelijke uitzending of overplaatsing

Staat uw woning leeg omdat u tijdelijk bent uitgezonden of overgeplaatst? Gedurende uw uitzending of overplaatsing is uw woning een eigen woning. U moet ook een eigenwoningforfait optellen bij uw inkomsten.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.