Btw-aangifte doen en betalen

U doet btw-aangifte per maand, kwartaal of jaar. Zorg ervoor dat u uw aangifte en betaling op tijd doet. Hier leest u waar u op moet letten als u aangifte doet.

Btw-aangifte: waar moet u aan denken?

Als ondernemer voor de btw moet u btw-aangifte doen. U geeft in uw aangifte de btw aan die u hebt berekend aan uw klanten, en de btw die u kunt aftrekken.

Lees verder over...

Fiscaal vertegenwoordiger

Buitenlandse ondernemer kunnen zelf aan zijn administratieve verplichtingen voor de Nederlandse btw voldoen. Maar zij mogen dit ook overlaten aan een fiscaal vertegenwoordiger. In een aantal situaties is dit zelfs verplicht.

Lees verder over...

Btw-aangifte: welke, wanneer en hoe?

U doet digitaal aangifte. Waar moet u op letten bij uw 1e aangifte? En de laatste aangifte van het jaar?

Lees verder over...

Bij uw btw-aangifte berekenen hoeveel u moet betalen of terugkrijgt

U berekent bij uw aangifte zelf hoeveel btw u aan ons moet betalen. In uw administratie houdt u bij hoeveel btw u hebt berekend aan klanten en hoeveel btw u hebt betaald aan leveranciers. Het verschil hiertussen is de btw die u moet betalen of die u terugkrijgt.

Lees verder over...

Btw betalen of terugkrijgen

Nadat u de aangifte hebt ingevuld, ziet u in uw aangifte het bedrag dat u aan btw moet betalen of dat u terugkrijgt. U krijgt geen aanslag, maar u moet het btw-bedrag zelf aan ons overmaken.

Lees verder over...

Btw-aangifte betalen met iDEAL via Mijn Belastingdienst Zakelijk

Doet u btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan kunt u uw aangifte na insturen direct met iDEAL betalen. U vindt hiervoor in Mijn Belastingdienst Zakelijk – bij de ingestuurde aangifte – een betaallink.

Lees verder over...

Boetes voor te laat aangifte doen of betalen van btw

Hebt u uw aangifte niet of te laat ingediend? Of hebt u te laat, niet of te weinig betaald? Dan kunt u een boete krijgen.

Lees verder over...

Btw-aangifte corrigeren

Toch een vergissing gemaakt in uw aangifte? Te veel of juist te weinig btw betaald? Corrigeer de aangifte met behulp van het suppletieformulier.

Lees verder over...

Btw-fraude: voorkom dat u erbij betrokken raakt, let op de signalen

Hoe voorkomt u dat u betrokken raakt bij btw-fraude? Zorg dat u uw handelsrelatie kent en let op signalen die kunnen wijzen op btw-fraude.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.