Btw-aangifte corrigeren

Als u uw btw-aangifte naar ons verzonden hebt, kunt u die alleen nog wijzigen of aanvullen met het formulier 'Suppletie omzetbelasting'. U vindt dit formulier als u ingelogd bent via 'Inloggen voor ondernemers'.

Verplicht btw-aangifte corrigeren

Hebt u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven? Dan bent u verplicht dit aan ons te melden. Er zijn 2 situaties mogelijk:

  • U moet een aangifte over een bepaald tijdvak corrigeren.
    Vermeld in het suppletieformulier het tijdvak en de gecorrigeerde gegevens voor dat tijdvak.
  • U moet een heel kalender- of boekjaar corrigeren.
    Vaak blijkt na afloop van het jaar dat u correcties hebt op de aangiften die u hebt ingediend. Bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening. U vermeldt in het suppletieformulier de gecorrigeerde gegevens voor het hele jaar. Het kan zijn dat wij u nog een specificatie vragen nadat wij het formulier hebben ontvangen.

Let op!

Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u € 1.000 of minder terugkrijgt of moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Houd er rekening mee dat u dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag krijgt.

Deze correctiegrens van € 1.000 geldt niet voor correcties op de oude kleineondernemersregeling. Deze correctie doet u altijd via een suppletie.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.