Te weinig btw aangegeven

Hebt u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te weinig btw aangegeven en betaald? Corrigeer dit dan zo snel mogelijk met het formulier 'Suppletie omzetbelasting'. U vindt dit formulier via Inloggen voor ondernemers, bij 'Overige formulieren'.

Naheffing

Hebt u een suppletieformulier ingediend? Maak de btw die u nog moet betalen dan nog niet naar ons over. Wacht daarmee tot wij u een naheffingsaanslag hebben gestuurd.

Let op!

Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u € 1.000 of minder moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Houd er rekening mee dat u dan geen naheffingsaanslag krijgt.

Heffingsrente en boete betalen

Als u te weinig btw aangeeft, moet u mogelijk belastingrente en een boete betalen:

  • Stuurt u het suppletieformulier binnen 3 maanden na afloop van het jaar waarin u de btw moest betalen? Dan betaalt u geen belastingrente. Wel kunt u een verzuimboete krijgen van 5% van het btw-bedrag dat u moet betalen.
  • Stuurt u geen suppletieformulier, terwijl u te weinig btw hebt aangegeven? Dan kunt u een vergrijpboete krijgen. Deze is meestal hoger dan een verzuimboete.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.