Te weinig btw aangegeven

Hebt u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te weinig btw aangegeven en betaald? Corrigeer dit dan zo snel mogelijk met het formulier 'Suppletie omzetbelasting'. U vindt dit formulier via Inloggen voor ondernemers, bij 'Overige formulieren'.

Naheffing

Hebt u een suppletieformulier ingediend? Maak de btw die u nog moet betalen dan nog niet naar ons over. Wacht daarmee tot wij u een naheffingsaanslag hebben gestuurd.

Let op!

Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u € 1.000 of minder moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Houd er rekening mee dat u dan geen naheffingsaanslag krijgt.

Belastingrente en boete betalen

Als u bij een vrijwillige verbetering te weinig btw aangeeft, moet u mogelijk belastingrente en een boete betalen. U betaalt geen belastingrente als u:

  • het suppletieformulier instuurt binnen 3 maanden na afloop van het jaar waarin u de btw moest betalen, of
  • de te weinig aangegeven btw binnen het jaar corrigeert

Wel kunt u een verzuimboete krijgen van 5% van het btw-bedrag dat u moet betalen. U krijgt geen verzuimboete als u een vrijwillige verbetering hebt gedaan en 1 of beide van de volgende voorwaarden gelden:

  • Het bedrag dat u nog moet betalen is € 20.000 of lager.
  • Het bedrag dat u nog moet betalen is niet meer dan 10% van de btw die u hebt betaald.

Hebt u te weinig btw aangegeven en stuurt u geen suppletieformulier of stuurt u deze te laat? Dan kunt u een vergrijpboete krijgen. Deze is meestal hoger dan een verzuimboete.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.