Modelovereenkomst zoeken

Als u een modelovereenkomst wilt gebruiken, omdat u twijfelt of er sprake is van loondienst, kunt u het beste kijken of u een geschikte modelovereenkomst vindt bij de algemene modelovereenkomsten of bij de modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen.

Algemene modelovereenkomsten

De algemene modelovereenkomsten zijn breed toepasbaar. Zij dekken vrijwel alle soorten arbeidsrelaties waarin er geen sprake is van loondienst. Omdat deze modelovereenkomsten heel algemeen zijn geformuleerd, is het belangrijk om goed na te gaan of de overeenkomst die u wilt gebruiken, wel past bij uw opdracht en de afspraken die u samen wilt maken. Lees daarom de toelichting bij de modelovereenkomst en let op de geel gemarkeerde bepalingen.

U kunt de algemene modelovereenkomsten downloaden.

Modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen

De modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen zijn opgesteld door verschillende branches en belangenorganisaties. Hierdoor zijn ook specifieke omstandigheden van branches of beroepen in de modelovereenkomsten verwerkt. Aan de hand van de toelichting bij de modelovereenkomst en de geel gemarkeerde bepalingen kunt u nagaan of de overeenkomst die u wilt gebruiken, past bij uw opdracht en de afspraken die u samen wilt maken.

U kunt de modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen downloaden.

De komende tijd publiceren wij regelmatig nieuwe overeenkomsten.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.