Modelovereenkomst zoeken

Een modelovereenkomst gebruiken is niet verplicht. Wilt u weten of het verstandig is een modelovereenkomst  te gebruiken? Lees dan eerst: Modelovereenkomst of niet? Volg het stappenplan

Als u een modelovereenkomst wilt gebruiken omdat u twijfelt of er sprake is van loondienst, dan kunt u het beste kijken of u een geschikte modelovereenkomst kunt vinden. Deze vindt u bij de algemene modelovereenkomsten of bij de modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen.

Algemene modelovereenkomsten

De algemene modelovereenkomsten zijn breed toepasbaar. Zij dekken vrijwel alle soorten arbeidsrelaties waarin er geen sprake is van loondienst. Deze modelovereenkomsten zijn algemeen geformuleerd. Daarom is het belangrijk om goed na te gaan of de overeenkomst die u wilt gebruiken, past bij uw opdracht en gemaakte afspraken. Dit kunt u nagaan aan de hand van de toelichting bij de modelovereenkomst en de geel gemarkeerde bepalingen.

Modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen

De modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen zijn opgesteld door verschillende branches en belangenorganisaties. Hierin zijn de specifieke omstandigheden die binnen een branche of beroep van toepassing zijn, verwerkt. Aan de hand van de toelichting bij de modelovereenkomst en de geel gemarkeerde bepalingen, kunt u nagaan of de overeenkomst die u wilt gebruiken past bij uw opdracht en gemaakte afspraken.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.