Vanaf 1 maart vraagt u T2L en T2LF aan via PoUS - lees de invulinstructie

28-02-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Vanaf 1 maart 2024 moet u uniestatusbewijzen T2L en T2LF aanvragen in het nieuwe EU-systeem Proof of Union Status (PoUS). Dit doet u in het EU Customs Trader Portal.

Proof of Union Status is een Europees informatiesysteem waarmee de Douane de uniestatusbewijzen T2L(F) afgeeft en controleert.

Invulinstructie

De Invulinstructie Proof of Union Status (PoUS) - Uniestatusbewijzen T2L en T2LF beschrijft stap voor stap hoe u de aanvraag uniestatusbewijzen T2L en T2LF in het Proof of Union Status (PoUS) doet.

Tijdelijke uitzondering

Gebruik van PoUS is vanaf 1 maart 2024 wettelijk verplicht. Voor houders van de Vergunning toegelaten afgever T2L(F) (ACP) die afhankelijk zijn van een system to system-verbinding op PoUS geldt een tijdelijke uitzondering. Douaneautoriteiten van de lidstaten staan voor deze ACP-vergunningshouders het gebruik van papieren T2L(F) statusbewijzen na 1 maart voorlopig toe op basis van wederkerigheid.

Hebt u vragen?

Bekijk dan de Vragen en antwoorden over Proof of Union Status (PoUS) of neem contact met ons op via het e-mailadres implementaties.pous@douane.nl.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.