Periodieke overboeking voor betalingsregeling bijzonder uitstel corona nog niet mogelijk via ABN AMRO

gepubliceerd: 23-09-2022, 10:30

Maakt u als ondernemer gebruik van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? En wilt u uw opgebouwde belastingschuld afbetalen in termijnen? Als u klant bent van ABN AMRO, wacht dan met het instellen van een periodieke overboeking. U kunt daarbij namelijk geen betalingskenmerk vermelden, waardoor wij uw betaling niet goed kunnen verwerken.

Ondernemers met bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, krijgen vóór 1 oktober 2022 een brief over een betalingsregeling. U betaalt elke maand een vast bedrag aan ons, inclusief invorderingsrente. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022. U kunt uw termijnbedragen elke maand zelf aan ons overmaken of uw bank met een periodieke overboeking opdracht geven om het bedrag maandelijks automatisch over te maken.

Bent u klant van ABN AMRO?

Wacht dan met het instellen van een periodieke overboeking. U kunt bij ABN AMRO nog geen betalingskenmerk invullen bij het instellen van een periodieke overboeking. Dit betalingskenmerk is nodig om uw betaling goed te verwerken. ABN AMRO werkt aan een oplossing.

Probeer vóór de eerste vervaldatum (31 oktober 2022) de periodieke overboeking nogmaals in te stellen, met een ingevuld betalingskenmerk.

Lukt dat niet? Maak dan elk termijnbedrag met ingevuld betalingskenmerk op tijd aan ons over. U kunt op een later moment opnieuw proberen de periodieke overboeking op de juiste manier in te stellen voor de overige betaaltermijnen.

Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie?

Voor ondernemers met bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, die klant zijn van ABN AMRO en hun termijnbetaling voor de betalingsregeling willen voldoen met een periodieke overboeking.

Wat doen we voor u?

Wat kunt u nog doen?

Maak het eerste termijnbedrag bijvoorbeeld eerst als eenmalige betaling over onder vermelding van het betalingskenmerk en probeer op een later moment nogmaals een periodieke overboeking met betalingskenmerk aan te maken.

Update

Meer informatie

Meer verstoringen vindt u in het Verstoringenoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.