Leidraad Wwft voor kopers en verkopers van kunstvoorwerpen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

In de Leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van maart 2023 legt Bureau Toezicht Wwft (BTWwft) uit hoe instellingen invulling kunnen geven aan de naleving van de Wwft.

Let op!

Hebt u een girale transactie van € 20.000 of meer niet gemeld op basis van de objectieve indicator? Dan ziet BTWwft dat niet als overtreding van de Wwft. Op basis van de objectieve indicator moet u transacties alleen melden bij een contante betaling van € 20.000 of meer. De huidige leidraad wijkt op dit punt af.

Let op!

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het UBO-register tijdelijk niet toegankelijk. Dit heeft gevolgen voor u als u voor de Wwft het UBO-register moet gebruiken. Op de pagina UBO-register tijdelijk niet toegankelijk: wat betekent dat voor u? vindt u meer informatie.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.