Aanmelding open fonds voor gemene rekening

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Een fonds voor gemene rekening is een overeenkomst tussen meestal een beheerder van het fonds, een bewaarder van het fonds en participanten in het fonds. De participanten brengen geld of vermogen in het fonds om dat samen te beleggen. Met die inleg kopen ze een deel van het fonds, een participatie. Voor elke participatie krijgt de participant een deel van de opbrengst.

Er zijn 2 soorten fondsen voor gemene rekening: een besloten en een open fonds voor gemene rekening. Een besloten fonds voor gemene rekening is niet belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting. Een open fonds voor gemene rekening is dat wel.

Met dit formulier meldt u een open fonds voor gemene rekening aan.

In het formulier vragen wij om stukken en gegevens. Die hebben wij nodig om te beoordelen of het fonds dat u aanmeldt een open fonds voor gemene rekening is. In het formulier leest u hoe wij uw gegevens beoordelen. U kunt dan zelf bepalen of het zin heeft om uw fonds aan te melden.

Als wij het fonds erkennen als open fonds voor gemene rekening, krijgt u een fiscaal nummer en inloggegevens waarmee u aangifte vennootschapsbelasting kunt doen.

Let op!

Naast dit formulier moet u het formulier ‘Opgaaf startende onderneming’ invullen en ondertekenen. Daarna stuurt u beide formulieren en de bijlagen samen in 1 envelop naar ons op.

Invullen

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.
Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.