Opgaaf startende onderneming (niet ingeschreven in het Handelsregister)

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Dit formulier is bedoeld voor startende ondernemingen die niet kunnen worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. In die gevallen moet u de onderneming zelf bij ons aanmelden. Het gaat dan om:

  • stille maatschappen zonder onderneming
  • informele verenigingen
  • eenmanszaken met activiteiten die volgens het Handelsregister niet gelden als onderneming
  • open fondsen voor gemene rekening

Wanneer wij uw formulier hebben ontvangen, krijgt u binnen 5 werkdagen bericht over de belastingen waarmee uw onderneming te maken krijgt.

Bent u niet verplicht om uw onderneming in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en hebt u dit ook niet gedaan? En is uw omzet per kalenderjaar maximaal € 1.800 (de zogenoemde omzetgrens)? Dan bent u niet verplicht u als btw-ondernemer aan te melden. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Registratiedrempel voor kleine ondernemers'.

Let op!

Dit formulier is alleen bedoeld voor Nederlandse ondernemingen. Hebt u een buitenlands woon- of vestigingsadres? Of een buitenlandse rechtsvorm? Gebruik dan het formulier 'Aanmelding onderneming buitenland'.

Invullen

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Stuur het formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 2891
6401 DJ Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.