Opgaaf startende onderneming (niet ingeschreven in het Handelsregister)

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Dit formulier is bedoeld voor startende ondernemingen die niet kunnen worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. In die gevallen moet u de onderneming zelf bij ons aanmelden. Het gaat dan om:

  • stille maatschappen zonder onderneming
  • informele verenigingen
  • eenmanszaken met activiteiten die volgens het Handelsregister niet gelden als onderneming
  • open fondsen voor gemene rekening

Wanneer wij uw formulier hebben ontvangen, krijgt u binnen 5 werkdagen bericht over de belastingen waarmee uw onderneming te maken krijgt.

Let op!


Gaat het om een buitenlandse rechtsvorm in Nederland? Gebruik dan nĂ­et dit formulier, maar het formulier Aanmelding Onderneming buitenland.

Invullen

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt  het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.