Aanvraag kostenvergoeding aanschaf administratiesoftware of inhuur intermediair

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

U kunt met dit formulier een vergoeding aanvragen voor kosten die u in de kalenderjaren vanaf 2021 maakte voor administratiesoftware of voor een fiscaal dienstverlener, om aangifte loonheffingen of vennootschapsbelasting te doen. Maar alléén als u niet met eHerkenning, DigiD of het Europees erkende eIDAS kunt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. U doet een aanvraag binnen 12 maanden na afloop van het kalenderjaar of boekjaar.

Meer over deze compensatie leest u bij Compensatieregelingen eHerkenning.

Let op!

Met het huidige formulier kunt u alleen vergoeding aanvragen voor kosten voor administratiesoftware of een fiscaal dienstverlener voor:

  • aangiften loonheffingen over tijdvakken in 2020 en 2021
  • aangiften vennootschapsbelasting over tijdvakken in 2019 en 2020

Binnenkort komt een nieuwe versie van het formulier beschikbaar. Daarmee kunt u een vergoeding aanvragen voor kosten die u maakt voor:

  • aangiften loonheffingen over tijdvakken in 2022 en daarna
  • aangiften vennootschapsbelasting over tijdvakken in 2021 en daarna

Geen vergoeding voor kosten voor btw-aangiften

Kunt u zich niet inschrijven bij KVK en dus geen eHerkenning aanvragen om btw-aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan kunt u daarvoor terecht op het oude ondernemersportaal.

Lees meer bij Inloggegevens aanvragen voor de btw-aangifte op het oude portaal.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.