Aanvraag: Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid (uitlener)

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Met dit formulier vraagt u een 'Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid' aan. Deze verklaring gebruikt u als u personeel uitleent aan een andere onderneming. Met de verklaring kunt u aantonen dat u als uitlener de aangegeven en nageheven loonheffingen en btw hebt betaald of dat u hiervoor zekerheid hebt verstrekt. Als u uitstel van betaling hebt in verband met betalingsproblemen, een ingediend bezwaar, een beroep of een hoger beroep, dan staat dit ook op de verklaring.

Let op!

Bent u een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en leent u personeel van anderen door? Dan kunt u alleen een 'verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid' aanvragen voor de btw. Vul in dat geval bij vraag 1a uw omzetbelastingnummer in (voorheen het btw-nummer). Uw omzetbelastingnummer ziet er zo uit: de 9 cijfers van uw BSN, letter B, 2 cijfers. Bijvoorbeeld: 111234567B01.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Let op!

Controleer of u het juiste aanvraagformulier voor uw situatie gebruikt:

Wij kunnen uw aanvraag alleen (tijdig) verwerken, als u het formulier juist en volledig invult.

Retouradres

Stuur het volledig ingevulde en ondertekende formulier terug naar:
Belastingdienst/Landelijk Incasso Centrum
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Wanneer ontvang ik een reactie?

U krijgt bijna altijd binnen 10 werkdagen bericht van ons.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.