Formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

U hebt huurtoeslag aangevraagd. Maar uw aanvraag is afgewezen, of u krijgt te weinig huurtoeslag. In bepaalde situaties kunt u toch huurtoeslag krijgen terwijl u niet aan alle voorwaarden voldoet. Of kunt u een hoger bedrag krijgen. Met dit formulier verzoekt u om huurtoeslag of meer huurtoeslag.

U kunt nog een verzoek doen tot 5 jaar ná het jaar waar het verzoek over gaat.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Bij de hand houden

Het hangt van uw situatie af welke gegevens u bij de hand moet houden:

  • U hebt een aangepaste woning in verband met een handicap: het burgerservicenummer van de gehandicapte.
  • Een lid van uw huishouden verblijft langer dan een jaar buitenshuis: het burgerservicenummer van deze persoon, het adres van de instelling of inrichting, en de periode van opname.
  • Een lid van uw huishouden verzorgt een ander lid van uw huishouden: het burgerservicenummer van de persoon die wordt verzorgd.
  • U hebt bijzonder inkomen: het burgerservicenummer van degene met bijzonder inkomen en het bedrag van het bijzondere inkomen.

Let op!

Vergeet niet kopieën mee te sturen van de gevraagde bewijsstukken.
Lees ook: Iemand in mijn huis wordt thuis verzorgd

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:
Dienst Toeslagen
Antwoordnummer 21220
6400 TG Heerlen

U krijgt binnen 8 weken bericht van ons over uw verzoek.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.