Melding beëindiging omzetbelasting kleineondernemersregeling

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier meldt u zich af voor de Kleineondernemersregeling (KOR).

Deelname aan de KOR is voor een periode van ten minste 3 jaar. Doet u al 3 jaar mee, dan kunt u zich op gewenst moment afmelden. Doet u nog geen 3 jaar mee, dan kunt u uw deelname alleen tussentijds beëindigen als uw omzet boven de € 20.000 in 1 kalenderjaar komt. Als beëindigingsdatum vult u dan op het afmeldformulier de datum van de omzetoverschrijdende handeling in.

Omzetbelastingnummer

In het formulier vragen wij u om uw omzetbelastingnummer in te vullen. Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: 9 cijfers, letter B, 2 cijfers. Bij eenmanszaken zijn de 9 cijfers gelijk aan het burgerservicenummer. Kijk voor meer informatie over deze nummers op Eenmanszaak? Alles over uw btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer.
Als u meerdere subnummers hebt binnen 1 onderneming, dan geldt de KOR voor ál uw subnummers. U kunt niet per subnummer kiezen of u wel of niet meedoet. Afmelding voor de KOR geldt dus ook voor al uw subnummers.

Invullen en opsturen

Vul het formulier in, onderteken het en stuur het op naar:
Belastingdienst
Antwoordnummer 44
6400 VB Heerlen

Let op!

Houd er rekening mee dat wij 4 weken nodig hebben om uw afmeldformulier te verwerken. Afmelden doet u dus uiterlijk 4 weken voor u de afmelding in wilt laten gaan. Een afmelding kan alleen per de 1e van uw aangiftetijdvak. Hebt u zich afgemeld? Dan kunt u zich pas na 3 jaar weer aanmelden voor de KOR.
Na binnenkomst van uw afmelding krijgt u binnen 15 dagen een ontvangstbevestiging. Als uw afmelding is verwerkt, ontvangt u binnen 6 weken een brief van ons met daarin de datum waarop uw deelname aan de KOR is beëindigd.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.