Afmelden voor de kleineondernemersregeling (KOR)

Wilt u zich afmelden voor de KOR? Dat kan op 2 momenten en alleen met het afmeldformulier.

  1. Komt uw omzet boven de € 20.000 in 1 kalenderjaar? Dan moet u zich verplicht afmelden voor de KOR. Alle leveringen en diensten die worden verricht na de overschrijding vallen niet langer onder de vrijstelling. Ook de omzetoverschrijdende handeling zelf valt niet onder de vrijstelling. U moet daarom over het volledige bedrag van die levering of dienst btw aan uw klant in rekening brengen. Stuur het afmeldformulier direct in na de omzetoverschrijdende handeling. Vul bij ‘beëindigingsdatum’ de datum van de omzetoverschrijdende handeling in.

    Voorbeeld

    U maakt in 2023 gebruik van de KOR. Op 15 september 2023 is uw omzet € 19.750. Een dag later krijgt u een voorschot van € 500 voor een nieuwe opdracht. Uw omzet voor 2023 komt nu boven de € 20.000, waardoor de vrijstelling vervalt. U past vanaf 16 september dan ook de normale btw-regels toe en het voorschot van € 500 is dus volledig belast met btw. U laat ons via het afmeldformulier weten dat u per 16 september geen gebruik meer maakt van de KOR.

2. Is uw omzet elk jaar € 20.000 of minder? Dan geldt uw deelname aan de KOR voor een periode van minstens 3 jaar. Na die 3 jaar mag u zich, als u dat wilt, afmelden. Een afmelding kan alleen met ingang van de 1e dag van uw aangiftetijdvak. Vul die datum in op het afmeldformulier. Alle leveringen en diensten die met ingang van die datum worden verricht, vallen niet langer onder de vrijstelling.

Houd er rekening mee dat wij 4 weken nodig hebben om uw afmeldformulier te verwerken. Stuur uw formulier daarom op tijd naar ons op: uiterlijk 4 weken voor u de afmelding wilt laten ingaan.

Wat gebeurt er nadat u zich hebt afgemeld?

Hebt u uw afmeldformulier naar ons verstuurd? U krijgt binnen 15 dagen na uw afmelding een ontvangstbevestiging. Als uw afmelding is verwerkt, krijgt u binnen 6 weken een brief van ons met daarin de datum waarop uw deelname aan de KOR is beëindigd.

Let op!

Hebt u zich afgemeld? Dan kunt u zich pas na 3 jaar weer aanmelden voor de KOR.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.