Verzoek betalingsregeling of kwijtschelding voor particulieren

Kunt u uw belasting niet op tijd betalen? Dan kunt u een betalingsregeling vragen met het formulier 'Verzoek betalingsregeling voor particulieren'.

Wilt u kwijtschelding van belasting en/of premie? Dan kunt u kwijtschelding vragen met het formulier 'Verzoek Kwijtschelding van belasting en/of premie voor particulieren'.

Woont u in het buitenland?

Wilt u een betalingsregeling aanvragen, of kwijtschelding van belasting en/of premie, en woont u als particulier in het buitenland? Dat kan alleen met de formulieren op de pagina: Verzoek betalingsregeling of kwijtschelding voor particulieren in het buitenland.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Invulinstructie

U kunt de formulieren op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u uw formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Adres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar het adres, dat op het formulier staat.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.