Brief over betalingsachterstand

Maakt u gebruik van de betalingsregeling bijzonder uitstel? Als u op 24 maart 2023 een betalingsachterstand hebt, krijgt u daarover een brief van ons. Wij versturen deze brief vanaf 11 april 2023.

In deze brief leest u:

  • aan welke voorwaarde(n) van de betalingsregeling u niet voldoet: achterstand in het betalen van de termijnbedragen van de betalingsregeling en/of achterstand in het voldoen aan nieuwe aangifte-en betalingsverplichtingen
  • wat het actuele termijnbedrag per maand of kwartaal is
  • wat u moet doen om de achterstand te herstellen
  • hoe u om aanpassing van de betalingsregeling bijzonder uitstel kunt vragen, zodat u (tijdelijk) meer financiĆ«le ruimte krijgt

Deze brief is een laatste oproep van de Belastingdienst om uw situatie met ons te bespreken. Komt u na deze brief niet in actie? Dan sturen wij u een volgende brief. Die brief kunt u verwachten vanaf half mei 2023. Met deze brief laten wij u weten dat wij de betalingsregeling bijzonder uitstel intrekken als u niet binnen 14 dagen na de datum van die brief het volledige bedrag van uw belastingschuld door het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis betaalt.

Weet u niet hoe groot uw achterstand voor de betalingsregeling bijzonder uitstel precies is? Bij Wat is uw betalingsachterstand voor de betalingsregeling bijzonder uitstel? leest u hoe u daar achter kunt komen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.