Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen?

Op deze vraag kunnen we u niet direct antwoord geven. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Of en hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt van veel dingen af. Zoals uw leeftijd, of u alleen woont of samen en hoe hoog uw huur is. Maar ook van uw inkomen en vermogen.

Elke situatie is dus anders. Maak een proefberekening om te zien hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen:

Ga naar de proefberekening

Hoe minder inkomen, hoe meer huurtoeslag

Iemand met een laag inkomen krijgt meestal meer huurtoeslag dan iemand met een hoog inkomen. Het kan ook zijn dat uw inkomen te hoog is om huurtoeslag te krijgen. Ook het inkomen van een toeslagpartner, medebewoner of thuiswonend kind telt mee.

Lees meer bij Hoe hoog mag mijn inkomen zijn voor huurtoeslag?

Krijg ik meer huurtoeslag als ik veel huur betaal?

Iemand met een lage huur krijgt meestal minder huurtoeslag dan iemand met een hogere huur. Maar als uw huur in 2024 hoger is dan € 879,66 (€ 808,06 in 2023), dan krijgt u helemaal geen huurtoeslag. Bent u jonger dan 23 jaar? Dan mag uw huur in 2024 niet hoger zijn dan € 454,47 (€ 452,20 in 2023).

Lees meer bij Hoe hoog mag mijn huur zijn voor de huurtoeslag?

U betaalt altijd een deel van uw huur zelf

Het deel van de huur dat u zelf betaalt, noemen we de basishuur. Dat is ongeveer € 192 als u een minimuminkomen hebt. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer huur u zelf moet betalen.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Huurtoeslag krijgt u niet automatisch. Die vraagt u zelf aan met Mijn toeslagen, uw persoonlijke omgeving op onze website.

Lees meer bij Hoe moet ik huurtoeslag aanvragen?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.