De bedragen voor toeslagen veranderen in 2024 - wat betekent dit voor u?

Meer dan de helft van de Nederlanders ontvangt een toeslag. Hebt u huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Deze bedragen gaan in 2024 allemaal omhoog. Alleen de zorgtoeslag gaat een stuk omlaag. Dit komt omdat de eenmalige verhoging van 2023 in 2024 vervalt.

Tip

In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag en kindgebonden budget krijgen. Krijgt u deze toeslagen nog niet? Dan is het goed om te checken of u er in 2024 recht op krijgt.

Bekijk de veranderingen per toeslag

 • Zorgtoeslag

  De zorgtoeslag is de enige toeslag die in 2024 omlaag gaat. In 2023 is de zorgtoeslag eenmalig met een extra bedrag verhoogd. Maar in 2024 vervalt deze verhoging weer. Het bedrag dat u hierdoor minder krijgt, kan oplopen tot € 32 per maand. Sommige mensen krijgen misschien helemaal geen toeslag meer.

  Hoeveel krijg ik?

  Kijk in Mijn toeslagen hoe hoog uw toeslag wordt. U krijgt hierover ook een brief met de post. En in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

 • Huurtoeslag

  Net als in andere jaren, gaat de huurtoeslag in 2024 ook weer iets omhoog. Hierdoor ontvangen de meeste mensen meer huurtoeslag.

  Hoeveel krijg ik?

  Kijk in Mijn toeslagen hoe hoog uw toeslag wordt. U krijgt hierover ook een brief met de post. En in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

  Krijgt u nog geen huurtoeslag?

  In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen, ook met een wat hoger inkomen. Het gaat om ongeveer 35.000 extra huishoudens. Maak eens een proefberekening om te zien of u huurtoeslag kunt krijgen. U kunt de toeslag aanvragen met Mijn toeslagen.

 • Kindgebonden budget

  In 2024 krijgt iedereen meer kindgebonden budget per kind. Voor kinderen vanaf 12 tot en met 17 jaar krijgt u ook meer toeslag.

  Hoeveel krijg ik?

  Kijk in Mijn toeslagen hoe hoog de toeslag wordt. U krijgt hierover ook een brief met de post. En in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

  Krijgt u nog geen kindgebonden budget?

  In 2024 krijgen meer mensen recht op kindgebonden budget, ook met een wat hoger inkomen. Maak eens een proefberekening om te zien of u kindgebonden budget kunt krijgen.

  Als u al een andere toeslag krijgt, krijgt u het kindgebonden budget vanzelf. Krijgt u het niet vanzelf? Dan kunt u het aanvragen met Mijn toeslagen.

 • Kinderopvangtoeslag

  De kinderopvangtoeslag gaat voor de meeste mensen ook in 2024 iets omhoog.

  Hoeveel krijg ik?

  Kijk in Mijn toeslagen hoe hoog uw toeslag wordt. U krijgt hierover ook een brief met de post. En in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

Hoe het uitpakt, is voor iedereen anders

Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen in 2024. Daarom is het belangrijk dat u zelf in Mijn toeslagen checkt of wij uw inkomen juist geschat hebben. En het daar ook zo snel mogelijk aanpast als het niet klopt.

Meer weten? Kijk dan bij Met welk inkomen berekenen jullie mijn toeslag voor 2024?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.