Krijgt u een dwangbevel omdat u toeslag moet terugbetalen?

Hebt u een dwangbevel gekregen? Wij raden u aan zo snel mogelijk te betalen. Kunt u niet op tijd betalen? Dan kunt u een betalingsregeling met ons afspreken.

Wat is een dwangbevel?

Met een dwangbevel geven we u een laatste mogelijkheid om het bedrag te betalen. In het dwangbevel staat het bedrag dat u moet betalen en hoe u dit kunt doen.

Wanneer krijgt u een dwangbevel?

Moet u toeslag terugbetalen en betaalt u niet op tijd? Dan krijgt u van ons eerst een herinnering en daarna nog een aanmaning. U hebt dan nog 2 weken de tijd om te betalen. Is uw geld dan niet op tijd bij ons binnen? Dan krijgt u een dwangbevel.

Wij geven u met een dwangbevel nog een laatste kans om te betalen. Betaalt u niet? Dan kunnen wij beslag leggen op uw inkomen en bezittingen.

Betaal binnen 2 dagen

Betaal de kosten van het dwangbevel en de aanmaning tegelijk met het bedrag dat u moet terugbetalen. Betaal het totale bedrag binnen 2 dagen ná de datum van het dwangbevel.

Weet u de betaalinformatie niet? Zoals het betalingskenmerk of het rekeningnummer van de Belastingdienst? U kunt deze gegevens opzoeken met de zoekhulp betalingskenmerk.

Kunt u niet op tijd betalen?

Misschien kunt u dan een betalingsregeling krijgen. Bel binnen 2 dagen na ontvangst van het dwangbevel met de BelastingTelefoon om dit te bespreken.

U betaalt kosten voor een dwangbevel?

De kosten van een dwangbevel hangen af van de hoogte van het bedrag dat u moet terugbetalen. De kosten van het dwangbevel komen bovenop de kosten van de aanmaning.

Hulp bij het regelen van uw geldzaken

Uw gemeente kan u misschien helpen bij het terugbetalen van schulden die u hebt bij ons of andere organisaties. Dit heet ook wel ‘schuldhulpverlening’. Lees meer bij Hulp bij een persoonlijke betalingsregeling

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.