ICS2: binnenbrengen van goederen: waar kan ik terecht met vragen?

Hebt u vragen over het Import Control System 2 (ICS2) en het nieuwe proces voor Binnenbrengen? Lees op deze pagina waar u terecht kunt.

Douane Supportcentrum voor Softwareontwikkelaars

Bent u softwareontwikkelaar? Kijk dan op de website van de Nationale Helpdesk Douane, bij de informatie van het Douane Supportcentrum voor Softwareontwikkelaars.

Koepelorganisatie

U kunt uw vragen ook stellen aan uw koepelorganisatie. Die ondersteunt ook in de communicatie over de komende veranderingen.

Overleg Douane Bedrijfsleven (ODB)

Om de veranderingen goed te implementeren, hebben we een klankbordgroep samengesteld. Samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en softwareleveranciers. In de klankbordgroep bespreken we de veranderingen voor het bedrijfsleven door de komst van ICS2 en stemmen we af.

De klankbordgroep rapporteert aan de werkgroep ODB MLT en heeft een beperkt mandaat voor advies.

Implementatieteam

Wilt u meer weten over de implementatie van ICS2 voor luchtvracht? Neem dan via e-mail contact op met ons implementatieteam via douane.implementatie.ics2.ato@douane.nl.

Wat kan ik doen bij een storing in de ICS2-systemen?

Kunt u door een storing geen aangifte Binnenbrengen doen in ICS2? Lees in het 'Business continuity plan for Economic Operators' (alleen in het Engels) op CIRCABC wat u kunt doen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.