Naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting

U kunt een naheffingsaanslag krijgen als u de motorrijtuigenbelasting niet, niet volledig of te laat betaalt. Of als u geen, of geen juiste aangifte motorrijtuigenbelasting doet.

Verzuimboete bij niet, niet volledig of te laat betalen

Betaalt u niet, niet volledig of te laat? Dan krijgt u een naheffingsaanslag. Bij iedere naheffingsaanslag krijgt u een verzuim dat 1 jaar blijft staan. Vanaf uw 2e verzuim krijgt u een naheffingsaanslag met een verzuimboete van € 55. Het maakt niet uit hoe hoog het bedrag van de nageheven belasting is.

In uitzonderlijke gevallen kan een verzuimboete oplopen tot maximaal € 5.514 per verzuim. Bijvoorbeeld als u stelselmatig de motorrijtuigenbelasting niet, niet volledig of te laat betaalt.

Verzuimboete bij geen of geen juiste aangifte

Doet u geen, of geen juiste aangifte motorrijtuigenbelasting? Dan krijgt u vanaf uw 1e verzuim een naheffingsaanslag met een verzuimboete. Deze verzuimboete is 100 procent van de belasting die u door uw verzuim niet hebt betaald, maar bedraagt minimaal € 55 en maximaal € 5.514.

Bezwaar en beroep

Als u het niet eens bent met een naheffingsaanslag, kunt u bezwaar maken. Als wij uw bezwaar afwijzen, kunt u binnen 6 weken na de datum van de afwijzing in beroep gaan. Hoe u in beroep gaat, leest u in de brief met de afwijzing van uw bezwaar.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.