Ik wil een wijziging doorgeven

Verandert er iets in uw leven? U moet wijzigingen in uw situatie aan ons doorgeven.

Hoe geef ik een wijziging door?

Geef wijzigingen in uw situatie aan ons door met Mijn toeslagen. Hebt u meer dan 1 toeslag? Dan hoeft u de wijziging maar 1 keer door te geven. Wij verwerken uw wijziging voor al uw toeslagen.

Wie geeft de wijziging door?

U en uw toeslagpartner kunnen wijzigingen aan ons doorgeven. Hebt u een medebewoner die meetelt voor de huurtoeslag? Dan mag deze alleen voor zichzelf wijzigingen doorgeven.

Wanneer moet ik een wijziging doorgeven?

U moet er zelf voor zorgen dat de gegevens kloppen waarmee wij uw toeslag berekenen. Geef daarom wijzigingen in uw situatie binnen 4 weken aan ons door.

Kan ik nog een wijziging doorgeven voor 2016?

U kunt alleen nog wijzigingen doorgeven als u de definitieve berekening voor 2016 nog niet hebt ontvangen. 

Geeft u nu nog een wijziging door? Dan duurt het langer voordat we deze hebben verwerkt in de definitieve berekening voor 2016.

Kan ik nog een wijziging doorgeven voor 2015?

U kunt nog wijzigingen doorgeven totdat u de definitieve berekening hebt ontvangen. De meeste mensen hebben de definitieve berekening voor 2015 al gekregen. U kunt geen wijzigingen meer doorgeven.

Vanaf wanneer wijzigt mijn toeslag?

Een wijziging gaat in op de 1e van de maand. Wijzigt er iets na de 1e van de maand? Dan houden we rekening met uw wijziging vanaf de 1e van de volgende maand. Lees meer bij Vanaf wanneer wijzigt mijn toeslag.  

Wat gebeurt er na mijn wijziging?

Heeft de wijziging gevolgen voor de hoogte van uw toeslag? Bij Wat gebeurt er na mijn wijziging leest u hoe wij uw wijziging verwerken.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.