Tijdelijk 2 woningen

Hebt u tijdelijk 2 woningen? Bijvoorbeeld omdat uw vorige woning nog te koop staat? In een aantal situaties mag u dan ook de rente en kosten aftrekken voor de andere woning. Bekijk onze checklist met gegevens die u nodig hebt bij het invullen van de vraag ‘Eigen woning’ in uw aangifte.

Vorige woning staat te koop

Hebt u een woning gekocht die in aanbouw is of nog leegstaat? Dan mag u de (hypotheek)rente aftrekken als u er binnen 3 jaar gaat wonen.

Lees verder over...

Ik verhuur mijn woning die te koop staat - krijg ik renteaftrek?

Verhuurt u de woning die te koop staat? Tijdens de verhuurperiode hebt u dan geen recht op (hypotheek)renteaftrek. Is de verhuurperiode afgelopen? Dan kunt u weer (hypotheek)rente aftrekken. In het voorbeeld leest u hoe u bij tijdelijke verhuur van uw woning die te koop staat de vraag 'Eigen woning' in de aangifte invult.

Lees verder over...

Nieuwe woning staat leeg of is in aanbouw

Hebt u een woning gekocht die in aanbouw is of nog leeg ? Dan mag u de (hypotheek)rente nog 3 jaar aftrekken.

Lees verder over...

Verzorgings- of verpleeghuis

Gaat u in een verzorgings- of verpleeghuis wonen? En blijft uw fiscale partner in de woning wonen? Dan blijft de woning uw eigen woning en kunt u de kosten aftrekken.

Lees verder over...

Uw woning staat leeg omdat u tijdelijk bent uitgezonden of overgeplaatst

Gedurende uw uitzending of overplaatsing is uw woning een eigen woning. U kunt de (hypotheek)rente aftrekken, en moet eigenwoningforfait opgeven.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.