Privégebruik van een auto van uw onderneming

Als u de auto van de onderneming ook privé gebruikt, bijvoorbeeld voor vakantieritten, boodschappen of familiebezoek, dan hebt u daar zelf voordeel van. Dit wordt het 'privégebruik van de auto van uw onderneming' genoemd. Voor dit privégebruik moet u een bedrag verrekenen met de autokosten van uw onderneming.

Dit bedrag is maximaal het bedrag van de autokosten. Het bedrag dat u verrekent met uw autokosten, hangt af van de waarde van de auto. Meer informatie hierover leest u bij 'Privégebruik auto'.

Gevolgen voor de btw

Ook voor de btw moet u rekening houden met het privégebruik van de auto. Meer informatie vindt u bij 'Privégebruik auto van de zaak'.

Privégebruik bestelauto

De regels voor privégebruik van een auto gelden ook voor bijna alle bestelauto's. Uitzondering hierop zijn bestelauto's die bijna uitsluitend geschikt zijn voor het vervoer van goederen. Het gaat dan om auto's die bijvoorbeeld alleen een bestuurdersstoel hebben en waarvan de bevestigingspunten van de passagiersstoel zijn weggeslepen of dichtgelast. In zulke gevallen verrekent u het aantal privékilometers maal de werkelijke kilometerprijs met de autokosten.

Let op!

Gebruikt u de bestelauto uitsluitend zakelijk? Dan kunt u een 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.