Btw-identificatienummers controleren

Wilt u het btw-identificatienummer (btw-id) van uw binnenlandse klant controleren? Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. Op deze internetsite kunt u naast de geldigheid van het btw-identificatienummer ook de naam- en adresgegevens van uw afnemer controleren. Is het nummer niet geldig of wijken de naam- en adresgegevens af? Neem dan contact op met uw afnemer.

Bevestiging van controle

Wilt u een bevestiging van de door u uitgevoerde btw-identificatienummercontrole? Dan kunt u het resultaat van de controle afdrukken en/of opslaan in uw computer. Bij het controleren kunt u uw eigen btw-identificatienummer invoeren. Deze wordt dan getoond op de bevestiging.

Meerdere btw-identificatienummers controleren

U kunt via de internetsite van de Europese Commissie 1 of meerdere btw-identificatienummers geautomatiseerd controleren. Informatie over deze wijze van controle, maar ook het antwoord op andere vragen vindt u op de EU-internetsite in de rubriek 'Veelgestelde vragen'.

Let op!

Op de internetsite van de Europese Commissie kunt u ook de nummers van uw afnemers uit andere EU-landen controleren. Wilt u een buitenlands nummer controleren, lees dan eerst Btw-identificatienummers controleren.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.