Verleggingsregeling

Als u btw in rekening brengt over uw omzet, betaalt u die aan ons. In een aantal gevallen betaalt niet u de btw, maar de ondernemer aan wie u diensten of goederen levert. U 'verlegt' de btw dan naar deze ondernemer. Dit is de verleggingsregeling.

Hoe werkt de verleggingsregeling?

Verlegt u de btw naar een andere ondernemer? Dan brengt u geen btw in rekening, maar zet u op de factuur 'btw verlegd'. Daarnaast vermeldt u op de factuur het btw-identificatienummer van de ondernemer naar wie u de btw verlegt. In uw btw-aangifte vult u in voor welke omzet u de btw hebt verlegd. Is btw naar u verlegd? Dan vult u de vergoeding die u betaald heeft en de naar u verlegde btw in.

Zakendoen met het buitenland

Als u zakendoet met buitenlandse ondernemers, kan de verleggingsregeling gelden. Btw is dan naar u verlegd of u verlegt btw naar de buitenlandse ondernemer. Meer hierover leest u bij Verlegging bij zakendoen met het buitenland.

Kleineondernemersregeling

Hebt u tegelijkertijd te maken met de kleineondernemersregeling en de verleggingsregeling? Dan heeft dit gevolgen voor de berekening van uw belastingvermindering vanwege de kleineondernemersregeling. Kijk hier voor een rekenvoorbeeld.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.