Btw-aangifte doen en betalen als u buitenlandse ondernemer bent

Als u aangifte doet, geldt een aantal administratieve verplichtingen. U doet digitaal aangifte via het beveiligde gedeelte van onze internetsite. Meestal doet u 1 keer per kwartaal btw-aangifte. U moet deze aangifte invullen, ondertekenen en bij kwartaal- en maandaangiften binnen 2 maanden na afloop van het tijdvak terugsturen. Doet u jaaraangifte, dan moet u de aangifte binnen 3 maanden doen. 

Ook als u in een periode geen zaken in Nederland hebt gedaan of als u recht hebt op een teruggaaf van Nederlandse btw, moet u btw-aangifte doen.

Blijkt na het invullen van de aangifte dat u btw moet betalen? Dan hebt u hiervoor bij kwartaal- en maandaangiften de tijd tot 2 maanden na afloop van het tijdvak waarover u aangifte hebt gedaan. Doet u jaaraangifte, dan moet de betaling binnen 3 maanden bijgeschreven zijn op onze rekening. Is het btw-bedrag van uw inkopen en kosten hoger dan het btw-bedrag dat u in Nederland betaalt? Dan kunt het verschil op uw aangifte terugvragen.

Wanneer de aangifte en betaling bij ons binnen moeten zijn, leest u bij Uiterste ontvangstdatum aangifte en betaling btw.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.