Btw-aangifte doen en betalen als u buitenlandse ondernemer bent

Dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers die buiten Nederland zijn gevestigd, maar wel goederen of diensten leveren in Nederland. Ondernemer in Nederland? Zie Btw.

Als u aangifte doet, geldt een aantal administratieve verplichtingen. U doet digitaal aangifte via het beveiligde gedeelte van onze internetsite. Meestal doet u 1 keer per kwartaal btw-aangifte. Wilt u liever maandaangifte doen of jaaraangifte als u aan de voorwaarden voldoet? Lees hierover meer bij verzoek wijziging aangiftetijdvak voor binnenlandse ondernemers. U moet deze aangifte invullen, ondertekenen en bij kwartaal- en maandaangiften binnen 2 maanden na afloop van het tijdvak terugsturen. Doet u jaaraangifte, dan moet u de aangifte binnen 3 maanden doen, dus vóór 1 april van het eerstvolgende jaar.

Ook als u in een periode geen zaken in Nederland hebt gedaan of als u recht hebt op een teruggaaf van Nederlandse btw, moet u btw-aangifte doen.

Blijkt na het invullen van de aangifte dat u btw moet betalen? Dan hebt u hiervoor bij kwartaal- en maandaangiften de tijd tot 2 maanden na afloop van het tijdvak waarover u aangifte hebt gedaan. Doet u jaaraangifte, dan moet de betaling binnen 3 maanden bijgeschreven zijn op onze rekening, dus vóór 1 april van het eerstvolgende jaar. Is het btw-bedrag van uw inkopen en kosten hoger dan het btw-bedrag dat u in Nederland betaalt? Dan kunt het verschil op uw aangifte terugvragen.

Wanneer de aangifte en betaling bij ons binnen moeten zijn, leest u bij Uiterste ontvangstdatum aangifte en betaling btw.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.