Btw voor buitenlandse ondernemers

Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u een buitenlandse ondernemer voor de btw. U doet hier aangifte omzetbelasting en betaalt mogelijk ook btw in Nederland. Lees meer over de btw-regels in Nederland.

Nieuw btw-identificatienummer

Alle Nederlandse eenmanszaken hebben een nieuw btw-identificatienummer (in het Nederlands: btw-identificatienummer of btw-id) ontvangen om de privacy van ondernemers beter te beschermen. Het nieuwe btw-identificatienummer is geldig vanaf 1 januari 2020. We adviseren EU-bedrijven om het nieuwe btw-identificatienummer van hun Nederlandse zakelijke klanten met een eenmanszaak op te vragen.

Lees verder over...

Wat is een buitenlandse ondernemer?

U bent voor ons een buitenlandse ondernemer als u niet in Nederland woont of gevestigd bent en als u geen vaste inrichting in Nederland hebt.

Lees verder over...

Belastingkantoor en registratie

Als buitenlandse ondernemer die met btw te maken krijgt, moet u weten met welk belastingkantoor u te maken hebt en hoe u zich moet registreren bij de Belastingdienst.

Lees verder over...

Btw bij diensten

Levert u als buitenlandse ondernemer diensten? Hier leest u onder andere meer over wanneer u een dienst levert, de regels bij het leveren van diensten aan particulieren en btw verleggen bij diensten.

Lees verder over...

Btw bij goederen kopen en verkopen

Zowel bij het kopen als verkopen van goederen, krijgt u te maken met de btw. Bijvoorbeeld als u goederen koopt in Nederland of goederen levert vanuit Nederland.

Lees verder over...

Onroerende zaken buitenlandse ondernemers in Nederland

Als u onroerende zaken in Nederland hebt, kunt u te maken krijgen met de Nederlandse btw.

Lees verder over...

Btw berekenen

Als u in Nederland goederen of diensten levert, hoeft u niet altijd btw te berekenen. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met een vrijstelling of verleggingsregeling.

Lees verder over...

Btw-aangifte doen en betalen als u buitenlandse ondernemer bent

Als u als ondernemer aangifte moet doen, geldt een aantal administratieve verplichtingen. Meestal doet u 1 keer per kwartaal btw-aangifte.

Lees verder over...

Btw terugvragen als u in Nederland goederen koopt of andere kosten maakt

Koopt u voor uw bedrijf in Nederland goederen of maakt u andere kosten? Dan brengen uw leveranciers u btw in rekening. U betaalt ook btw als u goederen invoert uit landen buiten de EU.

Lees verder over...

Btw-administratie

Krijgt u te maken met de Nederlandse btw? Dan gelden voor u een aantal administratieve verplichtingen.

Lees verder over...

Btw en buitenlandse ondernemers: Bezwaar en beroep

Bent u het niet eens met een beslissing van ons? Dan kunt u daartegen bezwaar maken.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.