Vermogen - zakelijk internationaal

Hier leest u meer over belastingzaken waar belastingdiensten en/of ondernemingen uit verschillende landen bij betrokken zijn.

Common Reporting Standard (CRS)

Vanaf 1 januari 2016 stellen financiële instellingen het fiscale woon- of vestigingsland van hun klanten vast. Dat doen die instellingen volgens wettelijke identificatievoorschriften. U moet een verklaring over uw fiscale woon- of vestigingsland overleggen als een financiële instelling daarom vraagt. Dit is een voorbereiding op de uitwisseling van financiële gegevens door belastingdiensten volgend jaar.

Lees verder over...

Country-by-Country reporting

Vanaf 1 januari 2016 geldt voor multinationale ondernemingen met een omzet vanaf € 750 miljoen een nieuwe documentatieverplichting: Country-by-Country reporting.

Lees verder over...

Europese spaarrenterichtlijn

De Europese Spaarrenterichtlijn is vervangen door de Common Reporting Standard. U hoeft rentebetalingen aan personen buiten Nederland niet meer door te geven aan de Belastingdienst.

Lees verder over...

Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

Is uw organisatie een in Nederland gevestigde financiële instelling? Dan kunt u verplicht zijn gegevens aan ons door te geven over US persons. Dit geldt ook voor financiële instellingen die zijn gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Lees verder over...

Teruggaaf of vrijstelling van buitenlandse bronbelasting

Als u rente, royalty's of dividend uit een ander land ontvangt, moet u daar vaak belasting over betalen. Dit heet bronbelasting. Als Nederland een verdrag heeft met het land waarvan de inkomsten afkomstig zijn, dan hebt u misschien recht op (gedeeltelijke) vrijstelling of teruggaaf van de bronbelasting.

Lees verder over...

'Foreign small business'-verklaring voor de FDA

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) controleert de kwaliteit van voedsel, medicijnen en medische producten. De FDA brengt kosten in rekening bij bedrijven die de Amerikaanse markt betreden. Deze kosten zijn soms lager voor bedrijven met een 'foreign small business'-verklaring. Om die te krijgen, moeten Nederlandse bedrijven een verklaring van de Belastingdienst hebben.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.