Vermogen - zakelijk internationaal

Hier leest u meer over belastingzaken waar belastingdiensten en/of ondernemingen uit verschillende landen bij betrokken zijn.

Common Reporting Standard (CRS)

Meer dan 100 landen hebben afspraken gemaakt over de automatische uitwisseling van financiële gegevens van personen en organisaties volgens de Common Reporting Standard (CRS). De CRS is ontwikkeld door de OESO en is door de Europese Commissie overgenomen in een EU-richtlijn.

Lees verder over...

Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA)

Is uw organisatie een in Nederland gevestigde financiële instelling? Dan kunt u verplicht zijn ieder jaar gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst door te geven over Amerikaans belastingplichtigen. Dit geldt ook voor financiële instellingen die zijn gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Lees verder over...

Country-by-Country reporting (CbC)

Vanaf 1 januari 2016 geldt voor multinationale ondernemingen met een omzet vanaf € 750 miljoen een nieuwe documentatieverplichting: Country-by-Country reporting.

Lees verder over...

Teruggaaf of vrijstelling van buitenlandse bronbelasting

Als u rente, royalty's of dividend uit een ander land ontvangt, moet u daar vaak belasting over betalen. Dit heet bronbelasting. Als Nederland een verdrag heeft met het land waarvan de inkomsten afkomstig zijn, dan hebt u misschien recht op (gedeeltelijke) vrijstelling of teruggaaf van de bronbelasting.

Lees verder over...

Formulier voor aanvraag 'foreign small business'-verklaring bij de FDA

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) controleert de kwaliteit van voedsel, medicijnen en medische producten. De FDA brengt kosten in rekening bij bedrijven die de Amerikaanse markt betreden. Deze kosten zijn soms lager voor bedrijven met een 'foreign small business'-verklaring. Om die te krijgen, moeten Nederlandse bedrijven een verklaring van de Belastingdienst hebben.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.