Hoe kan ik betalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Betalen met internetbankieren gaat het snelst

Maak het geld over naar het rekeningnummer dat in ons bericht staat. Vermeld altijd in uw betaalopdracht het gevraagde kenmerk of nummer. Dat kan zijn:

  • het betalingskenmerk (neem het betalingskenmerk over van de acceptgiro of betaalinformatie)
  • het aanslag- of beschikkingsnummer
  • het vorderingsnummer

Betaalt u op ons rekeningnummer NL86INGB0002445588? En kunt u de betaalopdracht niet verzenden via de site of de app van uw bank? Dan hebt u het betalingskenmerk misschien niet goed overgenomen in uw betaalopdracht. Controleer het betalingskenmerk en probeer het opnieuw. Waarschijnlijk gaat het dan wel goed.

Weet u niet welk betalingskenmerk u moet vermelden? Met de zoekhulp kunt u dat achterhalen.

Of kijk op uw aanslag of beschikking in Mijn Belastingdienst of bij uw aangifte in Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Verrekenen met een toeslag of een aanslag

Krijgen wij nog geld van u, en u (nog) geld van ons? Dan kunnen we dat vaak tegen elkaar ‘wegstrepen’. Dat noemen we verrekenen.

Moet u toeslag terugbetalen en krijgt u nog toeslag? Kijk dan voor informatie over verrekenen op de pagina Ik kan mijn toeslag niet in 1 keer terugbetalen.

Hebt u een schuld aan ons en krijgt u of uw partner (nog) een bedrag van ons uitbetaald? Dan kunt u ons vragen om met het bedrag dat u (nog) krijgt uw schuld aan ons te betalen (verrekenen). Verrekenen kan ook bij ondernemingen. Lees verder bij Betalen door verrekening.

Betalen met de acceptgiro

Hebt u een acceptgiro ontvangen en betaalt u liever met die acceptgiro? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat het een paar dagen duurt voor het geld bij ons binnen is. Betaal dus ruim op tijd.

Betaalt u de aanslag in delen? Dan krijgt u binnen 10 werkdagen na elke deelbetaling een bericht met het afgeboekte bedrag en een nieuwe acceptgiro.

Betalen met automatische incasso: altijd op tijd

Bij automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Automatische incasso kan bij:

  • de motorrijtuigenbelasting
  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet over 2022
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2022

We vragen altijd eerst of u gebruik wilt maken van automatische incasso.

Let op!
Hebt u een betalingsachterstand bij de Belastingdienst? Dan kan automatische incasso alleen bij de motorrijtuigenbelasting.

Let op!
Hebt u bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? Dan kunt u voor uw voorlopige aanslag geen gebruik maken van automatisch incasso.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.