Hoe kan ik betalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Betalen met internetbankieren gaat het snelst

Maak het geld over op het rekeningnummer dat in ons bericht staat. Zet in uw betaalopdracht altijd het gevraagde kenmerk of nummer. Dat kan zijn:

  • het betalingskenmerk (neem het betalingskenmerk over van de acceptgiro)
  • het aanslagnummer
  • het vorderingsnummer

Betalingskenmerk kwijt? U vindt het snel met de zoekhulp.

Betaalt u op ons rekeningnummer NL86INGB0002445588? En kunt u de betaalopdracht niet verzenden via de site of de app van uw bank? Dan hebt u misschien het betalingskenmerk niet goed overgenomen in uw betaalopdracht. Controleert u het betalingskenmerk en probeer het opnieuw. Waarschijnlijk gaat het dan wel goed.

Verrekenen met een toeslag of een aanslag

Krijgen wij nog geld van u, en u (nog) geld van ons? Dan kunnen we dat vaak tegen elkaar ‘wegstrepen’. Dat noemen we verrekenen.

Moet u toeslag terugbetalen en krijgt u nog toeslag? Kijk dan voor informatie over verrekenen op de pagina Ik kan mijn toeslag niet in 1 keer terugbetalen.

Hebt u een schuld aan ons en krijgt u of uw partner (nog) een bedrag van ons uitbetaald? Dan kunt u ons vragen om met het bedrag dat u (nog) krijgt uw schuld aan ons te betalen (verrekenen). Verrekenen kan ook bij ondernemingen. Lees verder bij Betalen door verrekening.

Betalen met de acceptgiro

Betaalt u liever met de acceptgiro? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat het een paar dagen duurt voor het geld bij ons binnen is. Betaal dus ruim op tijd.

Zat er geen acceptgiro bij de aanslag? Dan ontvangt u deze binnen 1 week na dagtekening van de aanslag. Gebruik de acceptgiro alleen voor de betaling van de aanslag waarvoor die acceptgiro is bedoeld.

Betaalt u de aanslag in delen? Dan krijgt u binnen 10 werkdagen na elke deelbetaling een bericht met het afgeboekte bedrag en een nieuwe acceptgiro.

Betalen met automatische incasso: altijd op tijd

Bij automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Automatische incasso kan bij:

  • de motorrijtuigenbelasting
  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet over 2020
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2020

We vragen altijd eerst of u gebruik wilt maken van automatische incasso.

Let op!

Hebt u een betalingsachterstand bij de Belastingdienst? Dan kan automatische incasso alleen bij de motorrijtuigenbelasting.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.