Hoe kan ik betalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Betalen met iDEAL

U kunt uw inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag en kindgebonden budget betalen met iDEAL.

Aanslagen die u moet betalen en toeslagen die u moet terugbetalen, vindt u in het Overzicht betalen en ontvangen. U kunt ze daar betalen met iDEAL.

Let op!

U kunt alleen het volledige bedrag betalen. U kunt iDEAL dus niet gebruiken om termijnbedragen van een betalingsregeling te betalen.

Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.

Inloggen Overzicht betalen en ontvangen

Lees meer bij Betalen met iDEAL.

Betalen met internetbankieren

Maak het geld over naar het rekeningnummer dat in ons bericht staat. Vermeld altijd in uw betaalopdracht het gevraagde kenmerk of nummer. Dat kan zijn:

  • het betalingskenmerk (neem het betalingskenmerk over van de betaalinformatie)
  • het aanslag- of beschikkingsnummer
  • het vorderingsnummer

Betaalt u op ons rekeningnummer NL86INGB0002445588? En kunt u de betaalopdracht niet verzenden via de site of de app van uw bank? Dan hebt u het betalingskenmerk misschien niet goed overgenomen in uw betaalopdracht. Controleer het betalingskenmerk en probeer het opnieuw. Waarschijnlijk gaat het dan wel goed.

Weet u niet welk betalingskenmerk u moet vermelden? Met de zoekhulp kunt u dat achterhalen.

Of kijk op uw aanslag of beschikking in Mijn Belastingdienst, Mijn toeslagen of bij uw aangifte in Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Verrekenen met een aanslag

Krijgen wij nog geld van u, en u (nog) geld van ons? Dan kunnen we dat vaak tegen elkaar ‘wegstrepen’. Dat noemen we verrekenen.

Hebt u een schuld aan ons en krijgt u of uw partner (nog) een bedrag van ons uitbetaald? Dan kunt u ons vragen om met het bedrag dat u (nog) krijgt uw schuld aan ons te betalen (verrekenen). Verrekenen kan ook bij ondernemingen. Lees verder bij Betalen door verrekening.

Betalen met automatische incasso: altijd op tijd

Bij automatische incasso schrijven wij de belasting binnen de afgesproken termijn automatisch af van uw rekening. Automatische incasso kan bij:

  • de motorrijtuigenbelasting
  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet over 2024
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2024

We vragen altijd eerst of u gebruik wilt maken van automatische incasso.

Let op!

Hebt u een betalingsachterstand bij de Belastingdienst? Dan kan automatische incasso alleen bij de motorrijtuigenbelasting.

Betalen met een overschrijvingskaart

Betaalt u uw belasting liever zonder gebruik te maken van internetbankieren? Dan kunt u ook betalen met een overschrijvingskaart. Dan wordt het geld door uw bank op onze rekening bijgeschreven. De overschrijvingskaart kunt u bestellen bij uw bank. Houd rekening met de verwerkingstijd van uw bank, dus betaal op tijd.

Wilt u betalen vanaf een buitenlandse bankrekening?

Lees bij Betalen vanuit het buitenland hoe u dit doet.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.